Dissabte 29 de juny, a les 22.45, al 33

"El documental" estrena "City for sale", al 33

El documental ens submergeix en la vida de quatre famílies barcelonines per mostrar-nos com el turisme de masses està aniquilant l'essència i la bellesa de la ciutat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Barcelona és un dels epicentres turístics més importants d'Europa. Actualment la ciutat està rebent prop de 35 milions de turistes cada any i lidera així el rànquing de les ciutats més visitades d'Europa juntament amb Londres, París, Roma i Berlín. És un nou rècord històric que confirma la tendència creixent i imparable en la xifra d'arribada de turistes.

Quines són les conseqüències de tot això per a la gent de Barcelona, una ciutat amb poc més d'1,6 milions d'habitants? Un bon nombre d'estudis acadèmics constaten que el turisme de masses i l'especulació immobiliària que se'n deriva estan malmetent la vida veïnal de Barcelona fins al punt que està expulsant gradualment els veïns i veïnes de les seves cases i barris. El mateix Ajuntament va elaborar un estudi a finals del 2016 que conclou que el districte de Ciutat Vella, el casc antic, ha perdut un 11% dels veïns en els últims 10 anys a causa de l'expansió de la indústria turística.

"City for sale" ens submergeix en la vida de quatre famílies barcelonines per mostrar-nos com el turisme de masses està aniquilant l'essència i la bellesa de la ciutat. La pel·lícula és el resultat de prop de dos anys de seguiment, en els quals podem veure com la vida d'aquestes famílies queda alterada per culpa de la massificació turística. A través dels seus ulls veiem l'impacte real que el turisme de masses està tenint sobre la població de Ciutat Vella, el districte més turístic de Barcelona i el més carregat d'història, cultura, tradició i encant. L'espectador connectarà immediatament amb les diferents realitats que es poden veure en el documental i, fins i tot, s'hi podrà sentir identificat.

El documental pretén apel·lar a l'empatia i a la reflexió i revela, com no ho ha fet ningú fins ara, el costat més humà d'un problema que ja no només és social, sinó també polític i econòmic, i que afecta moltes altres ciutats de moda com són Madrid, Venècia, Amsterdam, Lisboa, Roma, Praga o París, entre d'altres.

PREMIS I FESTIVALS
Festival de Cinema de Màlaga, Espanya, 2019

FITXA TÈCNICA
Direcció: Laura Álvarez
Productor: Loris Omedes
Guió: Laura Álvarez i Laia Manresa
Direcció de fotografia: Jordi Fernández i Cristhian Bonet
Edició: Áurea Castosa
So: Luís Sánchez i Ronen Geva
Música original: Eloi Manen

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut