"Escultura per a Europa", 1983, Girona. Obra d'Andreu Alfaro
Artista de projecció internacional

Vida i obra de l'escultor Andreu Alfaro

Un documental de Vicent Tamarit que aborda la trajectòria vital i artística d'Andreu Alfaro, escultor que al costat de Jorge de Oteiza i Eduardo Chillida, constitueix una referència imprescindible en l'escultura espanyola de finals del segle XX

"Andreu Alfaro, l'art compromès", escrit i dirigit per Vicent Tamarit, segueix la trajectòria del valencià Andreu Alfaro (1929 – 2012), escultor de gran sensibilitat social i artística, amant de la llibertat, que va iniciar la seva carrera de manera autodidacta a la dècada dels 60, quan ja tenia més de trenta anys. A més, va fer-ho en un entorn polític advers, en plena repressió franquista. Tot i així, Alfaro va acabar aconseguint una gran projecció internacional, que es reflecteix en gairebé un centenar d'escultures públiques repartides pel món, la majoria de les quals són obres de grans dimensions que s'integren harmònicament en els espais públics.

 

Andreu Alfaro

 

El documental, que compta amb el testimoni de crítics i historiadors de l'art i d'amics de l'artista, com Manuel Vicent, Carmen Alborch o el cantant Raimon, ofereix una mirada integral de la vida i de l'evolució de l'obra d'Andreu Alfaro. Una obra on l'experimentació amb diversos materials i el seu marcat avantguardisme van portar l'escultor a convertir-se en un dels grans referents de l'escultura urbana a Espanya a finals del segle XX.

 

Obra d'Andreu Alfaro

 

Fitxa tècnica
Direcció i guió: Vicent Tamarit

"Andreu Alfaro, l'art compromès" és una coproducció de Marben Media.

#ImpulsemCultura

 

Obra d'Andreu Alfaro

 

Obra d'Andreu Alfaro
ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut