Dissabte, a les 22.47, al 33

"El documental" emet "Mies on scene. Barcelona en dos actes" al 33

Dissabte, 23 de març, "El documental" emet "Mies on scence. Barcelona en dos actes", un llargmetratge documental sobre l'edifici de Mies van der Rohe a Barcelona, que reflexiona sobre la capacitat transformadora de l'art.
"Mies on scene. Barcelona en dos actes", de Pep Martín i Xavi Campreciós
"Mies on scene. Barcelona en dos actes", de Pep Martín i Xavi Campreciós

Quan només tenia 8 mesos de vida, el pavelló de Barcelona, obra mestra en la qual Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich van posar en escena les seves idees revolucionàries l'any 1929, va marcar i influenciar generacions d'arquitectes d'arreu del món. La seva història, llegat i posterior reconstrucció el 1986 segueixen envoltats de mites i interrogants. "Mies on scene", dirigida per Xavi Campreciós i Pep Martín, descobreix els secrets d'un edifici que va deixar d'existir durant 57 anys, però que va canviar la història de l'arquitectura per sempre.

L'edifici és un retrat en dos actes de la ciutat de Barcelona: el primer, el que va fer possible la seva construcció, el 1929, i, el segon, la reconstrucció de l'any 1986.

La producció de la Fundació Mies van der Rohe i Nihao Films dirigida per Pep Martín i Xavi Campreciós deixa l'espectador immers en una reflexió sobre la capacitat transformadora de l'art, la percepció emocional de l'espai i el concepte d'obra mestra.