"El documental" emet "Eugenio"
Llums i ombres del mític humorista
"El documental" emet "Eugenio"
Dijous 5 de desembre, a les 23.13, al 33

"El documental" emet "Eugenio"

Llums i ombres del mític humorista

"Eugenio"
"Eugenio"

Eugenio omplia els escenaris amb la seva presència i el seu particular sentit de l'humor. Sempre impassible, sense gesticular, vestit de negre, amagat rere unes ulleres fosques i el fum d'una eterna cigarreta, va deixar empremta en milions de persones de diverses generacions que encara avui expliquen i riuen els seus acudits. A partir dels anys vuitanta, i fins a mitjans dels noranta, va estar present a totes les llars espanyoles a través de la petita pantalla. Va fer gires per tot el país i part de l'Amèrica Llatina, va guanyar discos d'or, va omplir teatres, places de toros, sales de festes, el reclamaven a tot arreu… Tot i això, l'èxit professional amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat.


En realitat, Eugenio era un personatge amb moltes facetes. Va ser joier, cantant, músic, empresari, pintor, actor i aficionat a l'esoterisme. La seva vida va estar marcada per un gran amor –la seva primera esposa, Conchita Alcaide–, que el va dur a la fama. La mort prematura de la Conchita va ser el punt d'inflexió que va marcar la seva vida. Per una banda, aquest fet va coincidir amb l'inici del seu èxit; per l'altra, la tristesa es va apoderar d'ell i el va dur a un pou de foscor i depressions. Una càrrega de la qual mai va aconseguir recuperar-se malgrat la seva popularitat, i malgrat haver intentar refer la seva vida amb altres parelles i buscar altres camins per trobar-se a si mateix.
Dues dècades després de la seva mort, el documental "Eugenio" descobreix, per primera vegada, a través de l'arxiu inèdit de la família, les llums i les ombres d'aquell mític personatge.

Premis
Millor llargmetratge documental i Premi del Públic, Mon-Doc, Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner, València

Festivals
Festival Som Cinema de Lleida
Setmana Internacional de Cine d'Autor de Lugo
Festival Internacional de Cinema de Cerdanya
Festival Docsbarcelona, 2018

 
Fitxa tècnica
Direcció: Xavier Baig i Jordi Rovira
Guió: Òscar Moreno i Jordi Rovira
Realització: Xavier Baig
Productor: Xavier Baig i Òscar Moreno
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Elisa Plaza
Director fotografia: Xavier Baig
Muntatge: Xavier Baig
Director de producció: Xavier Baig i Òscar Moreno

Una producció de REC Videoproduccions, SCP en coproducció amb TV3 i Televisió Espanyola (RTVE) amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut