Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Dimecres 20, a les 22.00, al 33 i a internet

"El dia de la sípia", amb Enrique Vila-Matas i Miquel Barceló, a "El documental"

Emili Manzano, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2005) en la categoria de Periodisme i Premi Ondas (2004), dirigeix "El dia de la sípia", la crònica d'un dia a París amb l'escriptor Enrique Vila-Matas. Confessions autobiogràfiques i una sessió de retrat a càrrec de Miquel Barceló.

"El documental" emet dimecres 20 de juliol a les 22.00 "El dia de la sípia", el primer documental dirigit per Emili Manzano, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2005) en la categoria de Periodisme i Premi Ondas (2004). El film reflecteix la manera d'habitar el món de l'escriptor barceloní Enrique Vila-Matas, artífex d'una obra que explora les fronteres que delimiten ficció i realitat. Autor d'una extensa i variada obra narrativa i traduït a nombroses llengües, és un dels noms més importants de la narrativa de les últimes dècades, un cop superat l'estatus d'autor "de culte" amb què se'l va catalogar durant un llarg període de la seva carrera a Espanya, Llatinoamèrica i França. El documental compta amb la col·laboració de l'artista Miquel Barceló.

Sinopsi

"El dia de la sípia" és la crònica d'una jornada passada a París en companyia de l'escriptor Enrique Vila-Matas. De camí al taller del pintor Miquel Barceló, que l'espera per retratar-lo, Vila-Matas es lliura a unes confessions sobre la seva joventut i la imatge excèntrica que va projectar al món com a manera d'atraure l'atenció sobre la seva obra literària. La trobada amb el pintor genera un diàleg intens, amb nombroses referències generacionals, mentre va sorgint el retrat damunt la tela. Una visita a un segon taller del pintor accentua la complicitat entre els dos artistes i propicia el naixement d'una col·laboració, un text literari per acompanyar una exposició de Barceló, que servirà com a fil roig del documental.

 

 

 

 

Fitxa tècnica
Direcció i producció: Emili Manzano
Guió: Emili Manzano i Juan Pablo Caja
Realització, fotografia i muntatge: Enric Juste i Claire Roquigny
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció executiva TVE: Andrés Luque
Música original: Publio Delgado
Grafisme: Alfonso Palomo
Una producció de Pickwick Films en coproducció amb Televisió de Catalunya i TVE.

Emili Manzano, director
Periodista, escriptor i productor audiovisual. Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2005) en la categoria de Periodisme i Premi Ondas (2004). Ha escrit en les pàgines dels diaris "ABC", "La Vanguardia", "El País" i "Ara". Ha col·laborat en diversos programes de les emissores Radio Nacional de España i Catalunya Ràdio. Ha dirigit i presentat els programes "Saló de lectura", "L'hora del lector" i "Amb filosofia". És autor d'un llibre de ficció, "Pinyols d'aubercoc" (L'Avenç, 2007), i ha traduït obres del filòsof Alain, l'assagista Marc Fumaroli o el cantant i poeta Georges Brassens.

 

Programa "El documental"
Web  
@eldocumental33 
 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut