2014 Any Xammar

"El documental" presenta "Eugeni Xammar, la ploma silenciada"

El documental "Eugeni Xammar, la ploma silenciada", dirigit per Esteve Teixidó Sans, explica la vida i la personalitat de l'autor Eugeni Xammar a través de dramatitzacions i d'entrevistes realitzades al llarg dels darrers tres anys a historiadors, periodistes i persones de l'entorn del periodista.

En plena celebració de l'Any Xammar, el programa "El documental" presenta "Eugeni Xammar, la ploma silenciada", film dirigit per Esteve Teixidó Sans que explica la vida i la personalitat d'Eugeni Xammar a través de dramatitzacions i d'entrevistes realitzades al llarg dels darrers tres anys a historiadors, periodistes i persones de l'entorn del periodista.
 
L'any 1927, un Josep Pla jove escriu a la "Revista de Catalunya": "En Xammar m'ha ensenyat més que tots els llibres plegats. És l'home més intel·ligent que jo conec, el que té un cop d'ull més segur i un coneixement del món més vast. És, encara, la naturalesa d'home més humana que he tractat, la persona menys primària, el senyor que té la raó més desperta i l'enteniment més clar. No passa dia que no pensi en ell, en el que m'ha dit i, sobretot, en el que m'ha insinuat".
 
Xammar, home fet a si mateix, poliglota, amb "esperit observador d'una agudesa extraordinària", ràpid, ben informat, d'escriptura elèctrica. Sempre veia el que havia de passar. Ell és el prototipus de periodista modern.
 
Fitxa tècnica:
Direcció i muntatge: Esteve Teixidó Sans
Realització: SabemCom
Càmeres: Joel Mesas Roca i Esteve Teixidó Sans
Edició grafisme: Joel Mesas Roca
Música: Juan Carlos García Estepa
Tècnic de so: Dènys Sanz
Vestuari: Consol Sans Mascarell
Producció: Jordi Puig Roca i Pep Moret Tanyà
Correcció lingüística: Montse Solé Baños
 
Tràiler d'"Eugeni Xammar, la ploma silenciada"
Anar al contingut