Dijous, a les 23.40, al 33

"El documental" estrena "La vida dolça"

En Miquel Pujol, un forner artesà de Mallorca, és famós per fer les cremadilles i ensaïmades més bones de l'illa. Ara, però, està a punt de jubilar-se.
"La vida dolça", de Marta Alonso

"La vida dolça", de Marta Alonso

El dijous 16 d'abril, a les 23.40, l'espai del 33 "El documental" estrena el migmetratge documental, "La vida dolça" (2012), de Marta Alonso, un retrat íntim de Miquel Pujol, un forner artesà conegut a Mallorca per les seves cremadilles i ensaïmades.

"La vida dolça" (23.40)

En Miquel és un forner artesà de barri, d'aquells que en queden ben pocs, que ha anunciat un final amarg: el tancament d'un establiment centenari, un símbol per al barri, per a Palma i tot Mallorca. Ubicat al nucli antic de la ciutat, és un dels últims comerços tradicionals supervivents en una barriada abans viva i teixida d'un entramat comercial.

Amb més de 49 anys de feina, s'ha dedicat tota la vida, en cos i ànima, a repartir alegria i crear instants de felicitat a través dels seus dolços. Centenars de turistes i veïns han gaudit de les seves llepolies, i fins i tot clients de renom, com l'artista Miquel Barceló o els cantants Maria del Mar Bonet i Joan Manel Serrat.

Segurament l'èxit de Can Miquel recau en el seu amo, en Miquel Pujol, un personatge càlid, humà i amb sentit de l'humor, però alhora descarat, sense pèls a la llengua i amb una filosofia de vida, avui, en perill d'extinció.

Dos anys després de la realització del documental, en Miquel Pujol va morir, el 18 de febrer del 2014, però la seva petjada continua latent. S'ha fet un caparrot en el seu honor, s'ha col·locat una placa commemorativa a la façana del seu forn i els seus fills han obert un forn amb el nom de "La vida dolça".

 

Fitxa tècnica
Direcció i producció: Marta Alonso
Guió: Marta Alonso I Jaume Carrió
Realització: Marco Mateus
Muntatge: Jaume Carrió
Fotografia: Xisco Vidal I Jaume Cabanelles
Música original: Miquel Àngel Aguiló
So: Marc Farré

Facebook
@lavidadolca 

Una producció d'IB3 Televisió i Singular Audiovisual amb el suport de Tomavistes.
Finançat gràcies a més de 200 mecenes a través de la plataforma de micromecenatge Verkami i la participació de diverses empreses i entitats.

 

Quan es pot veure "La vida dolça"
Televisió:
dijous 16 d'abril del 2015 al 33, a les 23.40

 

Programa "El documental"
Web 
@eldocumental33


Més informació sobre el documental a Catalunya
http://www.tv3.cat/documentals
Subscriu-te al butlletí