De rodatge a la Torre Agbar
De rodatge a la Torre Agbar

La docusèrie "El dia de demà" és una idea original del periodista Josep Puigbó que dirigeix i presenta per a Televisió de Catalunya. El programa intentarà dibuixar com seran Catalunya i el món l'any 2050 en diferents àmbits: la salut, l'educació, el treball, l'alimentació, els diners, la població, la família, la vellesa, l'energia o la llengua. Cada capítol tractarà una d'aquestes qüestions.

Les intervencions de diversos especialistes en cada matèria serviran per dibuixar diferents escenaris de futur, moltes vegades contraposats, sobre cadascun dels temes tractats. Un reconegut expert en prospectiva, Jordi Serra del Pino, els analitzarà i en subratllarà els aspectes clau. La periodista Anna Bonet, subdirectora del programa, mostrarà -a través de reportatges- que, en part, el futur ja és aquí, entre nosaltres. I tot plegat, sota la mirada encuriosida de tres generacions -avis, fills i nets- que, a través de les experiències viscudes, també faran l'exercici de pensar el futur.

Totes aquestes grans qüestions que preocupen el conjunt de la humanitat seran projectades, a partir de la realitat que coneixem avui, cap a l'horitzó 2050, del qual ens separen 33 anys, tota una generació.

Josep Puigbó fa anys que treballa en aquest projecte, inèdit fins avui a la televisió: fer un exercici de prospectiva per donar als teleespectadors els elements necessaris per situar-se en el dia de demà. I és que una de les preguntes més esteses en aquests temps despistats és: quin món ens espera? O quin món espera els nostres fills? El programa també aportarà dades comparatives sobre el lloc que avui ocupa Catalunya al món en el tema que es tracta i donarà claus sobre quin lloc pot ocupar el dia de demà.

La realització del programa és d'Antonio Cortés i de Jordi Homs, que aporten nous i trencadors elements de llenguatge visual a la sèrie, d'acord amb l'esperit general d'una producció inèdita.

"El dia de demà" és una producció d'UNDATIA Comunicació per a Televisió de Catalunya i compta amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa".

Anar al contingut