Una benzinera on aprofiten per emmagatzemar benzina és un dels espais protagonistes a "El col·lapse"

Sinopsis

1. El supermercat

L'Omar treballa de caixer en un supermercat on es comencen a veure indicis que les coses no van bé: fa dies que hi ha escassetat de productes, de tant en tant se'n va la llum, els sistemes de pagament electrònic no funcionen... Enmig de tot això, uns amics venen a buscar l'Omar per anar-se'n tots junts lluny de la ciutat, deixar-ho tot i començar a viure d'una altra manera abans que la situació empitjori.

 

2. La benzinera

L'acció transcorre en una estació de servei on només es ven benzina a canvi de menjar. Hi ha moltíssima gent que fa cua i, a més, cal racionar el combustible. La benzina la serveixen dos homes de mitjana edat i un de més jove armat amb un bat de beisbol per si hi ha algun client que protesta gaire. Es respira un ambient molt tens. L'escassetat de benzina i d'aliments comença a passar factura.

 

3. L'aeròdrom

Una trucada desperta el milionari Laurent Desmarest: ha d'anar urgentment a l'aeròdrom de Saint-Rémy, des d'on l'evacuaran a un lloc segur, però s'ha d'afanyar perquè no l'esperaran. Ho té contractat des de fa temps per a ell i per a la seva dona, però no s'esperava la urgència. A la desesperada, intentarà arribar a l'aeròdrom a temps per no perdre l'última oportunitat que té de protegir-se del que passa.

 

4. El poblet

Un grup d'unes trenta persones que fa dies que caminen per la carretera arriba a un poblet on s'ha organitzat una comunitat que vol ser autosuficient i produir ells mateixos els aliments necessaris per a tots els que hi viuen. El problema és que no s'esperaven que hi arribés tanta gent, la majoria urbanites sense gens d'experiència en feines manuals, i el consell ha de deliberar si els acullen a tots o no.

 

5. La central

Hi ha hagut un accident nuclear a l'entorn d'una planta energètica, així que un grup de persones intenta connectar el circuït de refrigeració per evitar una catàstrofe encara més gran.

 

6. La residència

Marco, l'únic empleat que queda en una residència d'ancians, ha d'assumir la cura de tots els ingressats malgrat els problemes que han sorgit amb el col·lapse.

 

7. L'illa

El capítol mostra l'angoixant fugida d'una dona sense identificar que roba un veler per intentar arribar a l'illa on espera trobar refugi.

 

8. El plató de televisió

Un grup d'activistes mediambientals es cola en un programa de televisió i aconsegueix que un enginyer agrònom participi en un debat amb la ministra Sofia Desmarest per avisar del col·lapse imminent de la societat. Aquest és l'únic episodi de la sèrie que transcorre abans de la crisi.

 

 

Anar al contingut