"El celobert" repassa el pop en parella

Amor i desamor: les millors cançons de les parelles del pop

A la història de la música popular hi ha un bon grapat de parelles que han barrejat la trajectòria professional amb les relacions personals. I d'aquesta barreja explosiva n'han sortit grans cançons d'amor, i també de desamor.

La comunicació dins la parella de vegades és complicada i segurament no hi ha ningú que tingui la solució a aquest dilema, però hi ha un col·lectiu que tenen una crossa, un vehicle privat per articular els seus pensaments, per ordenar aquesta barreja d'enyorança, culpa i ressentiment. No us penseu, també ho passen malament, però els músics, com a mínim, tenen les cançons.

Al programa El Celobert repassem algunes parelles de la història del Pop que, en algun moment de la seva carrera,  han reflectit la seva relació a les seves cançons. Aquí en teniu un tast: 

ABBA, DOS MATRIMONIS EN DESCOMPOSICIÓ

El grup suec Abba estava format per dos matrimonis units artísticament que que van acabar relatant la seva separació en cançons cantades i corejades per mig món. Entre les seves cançons de ruptura hi ha hits com "One Of Us" o "The Winner Takes It All". 

 

RICKY LEE JONES I TOM WAITS: TEMPESTA ELÈCTRICA 

La història de Rickie Lee Jones i Tom Waits va ser com un llampec, curta i elèctrica, amb dos cors trencats com a resultat. Ella va abocar-ho tot en el disc "Pirates", on parla del record inesborrable que la petjada de Tom li va deixar a l'ànima.

BOY GEORGE I JON MOSS: MARRO AL CULTURE CLUB 

Segons el bateria Jon Moss, el gran èxit dels Culture Club "Do You Really Want To Hurt Me" parla sobre la seva tumultuosa relació amorosa amb el cantant, l'estrafolari "Boy George". 

BEYONCÉ, SUC DE LLIMONA AMARG

L'àlbum Lemonade de Beyoncé es capbussa en la crisi i redempció posterior de la relació entre la diva del R'n'B i el rei del Hip-Hop Jay-Z. La catarsi musical va anar bé a la parella, que segueixen plegats romàntica i musicalment

Al programa també repassem cançons d'altres artistes que, amb parelles o ex-parelles, han composat grans èxits plegats insipirats en els seus draps bruts, des dels Blur a Nick Cave passant pels Eurythmics o Fleetwood Mac. 

Totes les cançons triades pel Lluís Gavaldà les trobareu a la Playlist de Spotify i com sempre un artista català adapta a la nostra llengua una de les cançons del programa: aquí teniu als Renaldo i Clara fent la seva particular lectura del "Dreams" de Fleetwood Mac.  

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/divendres/renaldo-clara-ens-interpreten-fent-amics/video/5659857/