Documental

El cas dels activistes Tamara Carrasco i Adrià Carrasco a "Dormir amb les sabates posades"

El documental explica el cas dels dos joves activistes, membres dels CDR de Viladecans i d'Esplugues de Llobregat, que van ser acusats de terrorisme, rebel·lió i sedició per haver participat en mobilitzacions de protesta vinculades als CDR en el context postreferèndum de l'1 d'octubre

"Dormir amb les sabates posades" és un documental de Dan Ortínez produït per Aixina Produccions que explica el cas de Tamara Carrasco i Adrià Carrasco. Aquests dos joves activistes, membres dels CDR de Viladecans i d'Esplugues de Llobregat, van ser acusats de terrorisme, rebel·lió i sedició per haver participat en mobilitzacions de protesta vinculades als CDR en el context postreferèndum de l'1 d'octubre.

La vida de la Tamara Carrasco i l'Adrià Carrasco va canviar completament el 10 d'abril del 2018, el dia que la policia es va presentar a casa seva acusant-los de terrorisme, rebel·lió i sedició per haver participat en mobilitzacions de protesta vinculades als CDR.

 

Arran d'això, la Tamara ha estat més d'un any confinada al seu poble com a mesura cautelar i l'Adrià viu exiliat a Brussel·les. El documental explica el cas que han viscut l'Adrià Carrasco i la Tamarra Carrasco arran de la seva participació en mobilitzacions no violentes amb els CDRs i en el context postreferèndum de l'1 d'octubre. Ressegueix les seves vivències des del primer dia que viuen l'operatiu policial fins gairebé el primer any després dels fets. Ho expliquen ells mateixos, però també el seu entorn social més proper.

 

Malgrat explicar el cas concret d'aquests dos activistes, el documental vol anar més enllà. En primer lloc, parla de l'actual context de regressió de drets fonamentals a l'estat espanyol per l'aplicació de noves lleis (llei mordassa, reforma del Codi Penal...) que limiten la llibertat d'expressió i el dret a reunió i manifestació. I, per altra banda, aborda com es viu la repressió per part dels moviments socials i les persones mobilitzades. Especialment, explora com afecta a nivell personal i emocional la repressió tant la persona que viu un procés judicial com el seu entorn. Per últim, el documental es pregunta quines estratègies hi ha per combatre aquesta "por" o "desmobilització" que generen aquests processos judicials.

Per abordar aquests temes i tenir una perspectiva més global, el documental compta amb la participació d'experts i testimonis d'altres casos similars: l'advocat Gonzalo Boye, que porta el cas de l'Adrià, l'activista David Fernàndez, el raper exiliat Valtònyc, el conseller Lluís Puig, també exiliat, i membres del Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia.

ARXIVAT A:
CDR
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut