Javier Bardem és Blanco "El buen patrón"
Javier Bardem és Blanco "El buen patrón"

'El buen patrón', s'emporta dos premis als Premis Forqué

'El buen patrón', de Fernando León de Aranoa, guanya el Forqué a millor llargmetratge i millor interpretació masculina

La pel·lícula de Fernando León de Aranoa 'El buen patrón', candidata espanyola als Oscars, ha guanyat el guardó a millor llargmetratge de la 27a edició dels Premis Forqué, que s'han entregat la nit de l'11 de desembre, a Madrid. El film s'ha endut aquesta estatueta i també la de millor interpretació masculina per a Javier Bardem, que no ha pogut assistir a l'acte.

La producció catalana 'Mediterráneo', de Marcel Barrena, comptava amb tres nominacions (entre elles, millor llargmetratge i intèrpret masculí, pel paper d'Eduard Fernández com a Òscar Camps), les mateixes que l'últim film d'Almodóvar 'Madres paralelas'. La resta de films catalans no han rebut cap reconeixement.

Els Premis José Maria Forqué (Premis Forqué) són atorgats anualment per l'Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals (EGEDA) i són la inauguració oficiosa de la temporada de premis cinematogràfics a l'estat. Enguany, en la 27a edició, han anunciat que se seguiran lliurant cada desembre amb la intenció de premiar el bo i millor de l'any que acaba i presentar el següent. El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, han assistit a l'esdeveniment, que ha homenatjat la dècada de 1980.

Anar al contingut