Javier Bardem protagonitza "El buen patrón"
Javier Bardem protagonitza "El buen patrón"
Amb participació de TV3

"El buen patrón", protagonitzada per Javier Bardem, al Festival de Donostia

El Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià acollirà l'estrena mundial d'"El buen patrón". Amb participació de TV3, la nova pel·lícula de Fernando León de Aranoa té Javier Bardem com a protagonista. El film competirà en la secció Oficial de la 69a edició del certamen.

"El buen patrón", de Fernando León de Aranoa, tindrà la seva première mundial al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i competirà en la secció Oficial de la 69a edició del certamen, que se celebra del 17 al 25 de setembre. El film, amb participació de TV3, està protagonitzat per Javier Bardem. León de Aranoa pot repetir premi, ja que va aconseguit la Concha d'Or a la millor pel·lícula per "Los lunes al sol" el 2002, i la Concha de Plata a la millor direcció per "Barrio" el 1998.


"Vaig presentar al Festival de Sant Sebastià les meves pel·lícules "Barrio" i "Los lunes al sol"; van ser premiades les dues, a la millor direcció i a la millor pel·lícula. Tornar amb "El buen patrón" vol dir tornar a un lloc molt estimat, ple de bons records. Amb un relat coral sobre les relacions laborals, travessat per la seductora personalitat del seu protagonista, un personatge carismàtic interpretat una altra vegada per Javier Bardem, i acompanyat de nou per Jaume Roures", ha dit Fernando León de Aranoa, escriptor i director de la pel·lícula.  
 

La trama està ambientada també en el món de les relacions laborals i es presenta com el contraplà de "Los lunes al sol": una feroç i divertida sàtira protagonitzada per l'amo d'una empresa familiar, al qual dona vida Javier Bardem. Básculas Blanco, una empresa de producció de balances industrials en una ciutat de províncies, espera la visita d'una comissió de la qual depèn l'obtenció d'un premi local a l'excel·lència empresarial: les coses han de ser perfectes per a aquest moment. No obstant això, tot sembla confabular-se en contra seva. En el poc temps del qual disposa, Blanco (Bardem) intenta retornar a la seva empresa l'equilibri perdut: tracta de resoldre els problemes dels seus empleats travessant totes les línies imaginables.

"El buen patrón" suposa el retrobament 19 anys després de l'equip que va fer possible "Los Lunes al Sol": el seu director i guionista, Fernando León de Aranoa; el seu protagonista, Javier Bardem, i el seu productor, Jaume Roures, responsables de l'èxit del film mereixedor de la mencionada Concha d'Or i nombrosos premis, entre els quals es troben 5 premis Goya, incloent-hi millor pel·lícula, millor director i millor actor per Bardem.

Acompanya Bardem un extens repartiment en el qual destaquen noms com Manolo Solo ("Tarde para la ira" – Premi Goya al millor actor de repartiment- "La isla mínima", "La peste"), Almudena Amor ("La abuela"), Óscar de la Fuente ("El silencio del pantano", "El reino", "La Valla"), Sonia Almarcha ("Verónica", "El reino", "Amador"), Fernando Albizu ("70 binladens", "Gordos", "White Lines"), Tarik Rmili ("La unidad", "La víctima número 8"), Rafa Castejón ("Cuento de verano", "Silencio en la nieve"), Celso Bugallo ("Mar adentro", "Los lunes al sol"), Martín Páez i Yael Belicha ("Vamos Juan", "Vota Juan"). L'estrena a Espanya serà el 15 d'octubre. És una producció de Reposado P.C. i The Mediapro Studio i que compta amb la participació de TV3 i RTVE.

Anar al contingut