Pròximament

El bombardeig silenciat

Durant la Guerra Civil tres avions alemanys van bombardejar quatre pobles de Castelló que estaven allunyats de la línia de front i que no tenien cap objectiu militar significatiu. Hi van morir 38 persones i els motius d'aquests misteriosos atacs han quedat ocults fins avui

Vuitanta anys després, un veí ha decidit investigar pel seu compte. La recerca el porta fins a Friburg, a Alemanya, on l'arxiu militar conserva més de 60 fotografies aèries dels quatre pobles. El bombardeig, que s'havia atribuït als republicans, va resultar ser un experiment de l'exèrcit alemany nazi per provar els avions Junkers 87A, més coneguts com a Stuka, amb què van arrasar Europa durant la Segona Guerra Mundial.

Els bombardejos sempre havien estat un tema tabú als pobles de Benassal, Ares, Albocàsser i Vilar de Canes. La investigació ha estat, per als veïns, una manera de tancar ferides i de posar llum sobre un tema que feia molts anys que estava silenciat.

"Experiment Stuka" parla d'història i de guerra, però el rerefons del documental tracta de la frivolitat de l'ésser humà quan es tracta de matar i com algunes decisions poden desencadenar tragèdies que acaben marcant més d'una generació.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut