Toni Cruanyes, Carles Prats, Agnès Marquès i Xavi Coral
Toni Cruanyes, Carles Prats, Agnès Marquès i Xavi Coral
Diumenge 20 de desembre, nit electoral

"E15: Eleccions generals" a TV3 i Catalunya Ràdio

Agnès Marquès, Toni Cruanyes, Carles Prats i Xavi Coral conduiran "La nit electoral de TV3" (a TV3 i 3/24) i Mònica Terribas s'encarregarà del programa especial que s'emetrà conjuntament a través de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació

El diumenge 20 de desembre, els mitjans de la CCMA, Catalunya Ràdio, TV3 i el portal 3/24 oferiran una àmplia cobertura de les eleccions generals. Agnès Marquès, Toni Cruanyes, Carles Prats i Xavi Coral conduiran a "La nit electoral de TV3", per TV3 i el canal 3/24.  Mònica Terribas s'encarregarà del programa especial que s'emetrà conjuntament a través de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació.

TV3 i 3/24

Durant tot el dia es farà el seguiment de la jornada a les rodes informatives del 3/24 i al "TN migdia", que s'emetran conjuntament per TV3 i el 3/24. A partir de les set del vespre hi haurà programació especial en emissió conjunta. La presentació anirà a càrrec d'Agnès Marquès, Toni Cruanyes, Carles Prats i Xavi Coral. La direcció és de Dani Bramon; la direcció artística i de realització, de Paulí Subirà; la realització, de Patrícia Artigas i Marc Rodríguez; la producció executiva, de Sílvia Pairó i Roser Gispert, i l'edició de dades, de Laura Núñez i Anna Garnatxe. L'emissió serà simultània per TV3 i el 3/24. Pere Bosch farà el seguiment dels debats i les notícies que hi haurà a la xarxa.

"E15: El compte enrere"

Des de les 19.00 i fins a les 19.30 es farà el resum de tota la jornada a l'espera de la presentació del sondeig encarregat pels mitjans de la CCMA. Seran presents al programa tres dels  diputats catalans que van ser els primers anys al Congrés: Anna Balletbò, Eulàlia Vintró i Josep Gomis.

"E15: El sondeig de TV3"

A partir de les 19.30 escalfarem motors de cara al sondeig encarregat pels mitjans de la CCMA, els resultats del qual es donaran a conèixer a les 20.00. L'elabora l'empresa TNS Demoscopia i és un macrosondeig de TV3 amb més de 170.000 entrevistes a tot Espanya fet conjuntament amb TVE i la FORTA. A partir de les 20.00 es donaran dades de tot Espanya, Catalunya (amb el detall de les quatre circumscripcions) i  totes les comunitats autònomes i províncies espanyoles. Serà el sondeig més gran que es farà aquella nit a Espanya. Seran analitzades pel politòleg Lluís Orriols, el doctor en Ciència Política i Dret Pedro Schwartz, i els periodistes Josep Maria Martí Rigau, José Antich, Odei Etxearte i Margarita Sáenz-Díez.

"E15: Els resultats"

A partir de les 20.30 i fins a les 22.30, el programa explicarà els resultats amb un grafisme pioner mai vist recreant virtualment el Congrés dels Diputats. Les dades que es vagin escrutant seran analitzades pel politòleg Lluís Orriols, el doctor en Ciència Política i Dret Pedro Schwartz, i els periodistes Josep Maria Martí Rigau, José Antich, Odei Etxearte i Margarita Sáenz-Díez.

"E15: Les reaccions"

A partir de les 22.30 i fins a les 23.45, es podran viure les reaccions amb els representants polítics de cada partit que hagin aconseguit representació al Congrés. Connexions amb la seu dels set partits polítics a Barcelona i un col·legi electoral. També s'estarà molt de pendent de Madrid, es connectarà amb les seus del PP, PSOE, Ciutadans i Podem. Així mateix, també es connectarà amb París, Brussel·les, Berlín, País Basc, Illes Balears i País Valencià.

"E15: L'anàlisi"

A partir de les 23.50 fins a la 01.00, els directors dels principals diaris faran l'anàlisi final.

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació

Les emissores de la CCMA també faran un ampli desplegament i seguiment de la jornada electoral. A partir de les vuit del matí, les rodes informatives de Catalunya Informació prioritzaran les notícies relacionades amb la jornada amb connexions amb diferents col·legis electorals, el seguiment de les votacions dels candidats i les connexions amb el centre de dades. A l'antena de Catalunya Ràdio, a partir de les vuit de matí, el programa "El suplement" i "La transmissió d'en Puyal", que estarà seguint el Mundialet de clubs, informaran puntualment de l'actualitat amb connexions amb els redactors que faran el seguiment dels principals candidats i les seves votacions utilitzant unitats mòbils, més les delegacions de Tarragona, Lleida i Girona, Euskadi, Pais Valencià, Illes Balears i Madrid. Periòdicament, i seguint la previsió del govern espanyol, està previst que Catalunya Ràdio i Catalunya Informació informin de les dades que el Ministeri de l'Interior dóna sobre la jornada electoral. Està previst que els responsables d'aquest departament compareguin a les 10.30, 14.30 i 18.00 per explicar el desenvolupament de la jornada a tot l'Estat.

Aquesta cobertura es farà fins a les 19.00, quan començarà el programa especial presentat per Mònica Terribas, que s'emetrà conjuntament a través de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. A partir de les 20.00 es farà pública una enquesta feta a peu d'urna encarregada per la  Federació d'Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics, la FORTA. A més, hi haurà una taula de contertulians per valorar els resultats electorals amb Ernest Benach, expresident del Parlament; Pedro Lecuona, notari; José Domingo, advocat i exdiputat al Parlament; Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política, i Laia Bonet, professora de Dret Administratiu i de Ciència Política. També hi haurà pinzellades humorístiques a càrrec d'Els Minoristes amb el més curiós que ha passat durant la campanya electoral.

El  programa comptarà amb un desplegament de més de cinquanta professionals. Entre ells, les persones destacades a les seus dels principals partits a les quatre capitals catalanes, a Euskadi, al País Valencià, a les Illes Balears i a Madrid.  A la capital de l'Estat hi haurà corresponsals a les seus centrals del Partit Popular, del PSOE, de Ciutadans  i de Podem. I a Barcelona, a les seus del Partit dels Socialistes de Catalunya, de Democràcia i Llibertat, del Partit Popular, d'Esquerra Republicana, d'En Comú Podem i d'Unió Democràtica de Catalunya. També es donarà informació de la compareixença del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, quan es donin els resultats pràcticament definitius de la jornada electoral.

També està previst connectar amb corresponsals de diferents capitals d'arreu del món per saber com s'han rebut els  resultats electorals espanyols. Hi intervindran Oriol Serra des de Berlín; Albert Elfa des de Brussel·les; Joan Carles Peris des de París; i Cèlia Cernadas des de Washington.

 

Tota la informació sobre les eleccions general del 20-D al portal 324.cat

Anar al contingut