Amb "Dotze+1" les coses no seran mai més com les coneixíeu. 12 joves s'enfronten, sense embuts, a un convidat. Esteu preparats?

El programa de conversa i debat "Dotze+1". Durant quinze minuts, un grup fix de 12 joves, d'entre 17 i 23 anys, conversen sense embuts i d'una forma extremament directa amb un convidat, també jove, sobre un valor humà o social. Els protagonistes del programa són, per tant, 13 joves: el grup dels 12, que és sempre el mateix, i el convidat, que canvia a cada capítol. A la conversa-debat dels joves amb el personatge no hi ha filtres ni moderador: els 12 joves no saben qui serà el convidat fins que aquest no entra al plató, de manera que no tenen temps a preparar-se cap pregunta i el resultat final és una conversa espontània i guiada, en exclusiva, per ells mateixos.

26 convidats, 26 temes, 26 valors humans
El convidat que ve al programa ho fa no només perquè té una trajectòria personal o professional interessant. També, perquè representa un valor del qual es fa particularment portador, fins al punt que "simbolitza" aquell valor. Aquest valor es converteix en el tema del programa.

Hi ha convidats que són coneguts per la majoria, com per exemple en Gerard Piqué, en Jordi Évole, la Marta Torné, els Amics de les Arts… Però també han participat en el programa persones no tan conegudes que representen a la perfecció un valor humà o social del qual hem volgut parlar. 

Per exemple, l'Ariadna Capdevila, una jove amb síndrome de Down, ha estat la convidada perfecta per abordar el tema de la confiança. O el dia que hem volgut parlar de la singularitat, el convidat ha estat el Neil Harbisson, un ciborg que hi veu en blanc i negre i que porta integrada al cos una càmera per percebre els colors mitjançant sons.

Cada convidat representa un valor humà que servirà de fil conductor entorn de les preguntes i respostes del debat. Però també hi tenen lloc el relat de les experiències personalsrelacionades amb el tema del dia i els moments en què succeeixen coses de forma espontània. Així doncs, es parlarà de la felicitat, la confiança, la fe, el coratge, l'empatia o la motivació.

"Dotze+1" és una producció de Triacom Audiovisual per a Televisió de Catalunya

Anar al contingut