Dimarts 16 de maig, a les 21.55, a TV3

"Wembley: l'inici de tot", a TV3

El documental "Wembley: l'inici de tot" recorda el 25è aniversari de la primera Copa d'Europa que va guanyar el FC Barcelona el 20 de maig del 1992. És un documental del departament d'Esports de TV3.
"Wembley: l'inici de tot", de Jesús Muñoz, Xavier Torres, Joan Buixeda i Santi Padró

"Wembley: l'inici de tot", de Jesús Muñoz, Xavier Torres, Joan Buixeda i Santi Padró

Els departaments d'Esports de TV3 i Catalunya Ràdio recorden el 25è aniversari de la primera Copa d'Europa que va guanyar el FC Barcelona el 20 de maig del 1992 amb l'especial "25 anys de Wembley. L'inici de tot". Aquest és el punt de partida dels millors èxits del Barça: les Champions del 2006, 2009, 2011 i 2015, i que l'han acabat convertint en una referència mundial, amb una manera exclusiva d'entendre el futbol

Dimarts 16 de maig, TV3 estrena el documental "Wembley: l'inici de tot". Durant 50 minuts i a través dels records d'alguns dels grans protagonistes d'aquella fita, s'expliquen els detalls principals de l'estil de joc que va aconseguir implementar Johan Cruyff al seu Dream Team i que ha culminat amb el gran canvi de mentalitat dels aficionats del Barça.

La Copa d'Europa del 1992 és el punt de partida a partir del qual el club blaugrana ha aconseguit els seus millors èxits: les Champions del 2006, 2009, 2011 i 2015, i que han acabat convertint el Barça en una referència mundial, amb una manera exclusiva d'entendre el futbol.

En el documental participen, entre d'altres, Pep Guardiola, Ronald Koeman, Hristo Stóitxkov, Jose Mari Bakero, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Jordi Cruyff, Susila Cruyff, Jan Laporta, Ferran Adrià i Artur Mas.

Al llarg del programa també s'explica com Johan Cruyff va aconseguir crear dos equips: el Dream Team que jugava al camp i un altre, el de la vida, que encara ara juga fora del camp i que ajuda aquells que més ho necessiten.

 

 

Fitxa tècnica
Un documental de: Jesús Muñoz, Xavier Torres, Joan Buixeda, Santi Padró
Producció: Anna M. López, Lorena García i Ferran Martínez
Muntatge i etalonatge: Xavier Abad
Imatge: David Roig
Disseny gràfic: Xavier Sindreu
2017
Departament d'Esports de Televisió de Catalunya.