"Sexis", el webdoc sobre la sexualitat en l'adolescència
"Sexis", el webdoc sobre la sexualitat en l'adolescència
Dimecres 14 de febrer, internet

TV3 estrena "Sexis", el webdoc sobre la sexualitat en l'adolescència

Dimecres 14 de febrer, a partir de les 9.00, TV3 estrena al seu portal el documental interactiu "Sexis", produït per Setmagic Audiovisual, amb la coproducció de TV3, i dirigit per Roser Aguilar i Esther Mira. Coincidint amb el Dia Europeu de la Salut Sexual, aquest webdoc, que tracta la sexualitat en l'edat adolescent, té l'objectiu de promoure el dret a la informació i a l'educació sexual. La producció, que s'acosta a aquests joves per descobrir els seus dubtes, i donar-los respostes i eines que milloren les seves relacions personals, és un dels seleccionats de la convocatòria oberta del 2014 per produir documentals interactius que va organitzar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

"Sexis" recull el testimoni de joves que exposen les seves inseguretats i els seus dubtes, i expliquen el que saben sobre sexualitat. Aquestes històries, que formen l'eix argumental del webdoc, estan agrupades en 10 blocs temàtics: tenir fills ara?, sexe i gènere, parlem de sexualitat, el meu cos, cossos de ficció, diversitats sexuals, les meves relacions, practicant, no és no, i prevenció.

Durant el documental, els usuaris que accedeixen al web també tindran l'opció de complementar les històries dels joves amb les aportacions dels experts en la matèria, que donaran resposta a les seves qüestions i els assessoraran per viure millor aquesta etapa de descobriment. Entre aquests testimonis també hi ha personatges coneguts que volen donar a conèixer les seves experiències. Hi participaran els youtubers The Tripletz, Soto, el cantant de Pirat's Sound Sistema i l'actriu Joana Vilapuig, que va participar en la sèrie de TV3 "Polseres vermelles".

D'aquesta manera, el webdoc esdevé una eina interactiva, didàctica i amena per tractar, sense tabús ni estereotips, el tema de la sexualitat. "Sexis" dona respostes a aquests joves, a la vegada que els ofereix informació experta per millorar les seves relacions personals, fer-los autònoms, responsables i lliures.

El webdoc "Sexis" s'emmarca en la línia de treball sobre salut sexual en totes les etapes de la vida i en el foment d'estils de vida d'autoresponsabilitat en entorns comunitaris, que contempla el Pla de Salut i el Pla Interdepartamental de Salut Pública de Catalunya (PINSAP).

Aquest treball audiovisual, dirigit per Roser Aguilar i Esther Mira, compta amb la col·laboració de la CCMA, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

"Sexis" també estarà disponible al web de l'Agència de Salut Pública, al Canal Salut del Departament de Salut, i al web de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

 

L'aposta de TV3 pels documentals interactius

L'any 2014, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), a través de l'àrea de Mitjans Digitals i l'àrea de Documentals i Nous Formats, va apostar per aquest tipus de treball amb la convocatòria oberta per a la producció de documentals interactius.

A la convocatòria es van presentar un total de 28 projectes, dels quals, després d'analitzar-los i valorar-los, es va decidir produir-ne sis, entre els quals hi ha "Sexis".

L'objectiu d'aquesta iniciativa era explorar les possibilitat narratives que ofereix el document interactiu com un format audiovisual, amb els seus codis propis i el seu caràcter innovador.

 

#SexisWebDoc

tv3.cat/sexis

Anar al contingut