Sala de reunions de Medimed, Mercat del Documental Euromediterrani i Pitching Forum
Sala de reunions de Medimed, Mercat del Documental Euromediterrani i Pitching Forum
Fins al 31 de juliol

MEDIMED obre la convocatòria per la 18 edició

El Mercat del Documental Euromediterrani i Pitching Forum ha obert el termini d'inscripció de projectes i documentals per la pròxima edició, que tindrà lloc del 12 al 15 d'octubre a Sitges. L'objectiu del mercat és la promoció de la coproducció de documentals a Europa i als països del sud de la Mediterrània.

La 18 edició de MEDIMED, el Mercat del Documental Euromediterrani i Pitching Forum se celebrarà a  l'Hotel Calipolis de Sitges del 12 al 15 d'octubre. MEDIMED ofereix un espai de negoci real, dissenyat per facilitar l'intercanvi creatiu i professional entre els productors independents, les televisions i els distribuïdors internacionals, amb la finalitat de promoure la coproducció de documentals a Europa i als països del sud de la Mediterrània.

La data límit per a la inscripció dels projectes i documentals acabats és el 31 de juliol. Els formularis estan disponibles en el web de l'organització. També es poden demanar al correu electrònic de l'organització. La inscripció és gratuïta.

Per poder inscriure-hi projectes en desenvolupament, han de tenir com a mínim el 25% del seu finançament garantit i/o un acord d'emissió i/o coproducció. S'hi poden presentar projectes sobre qualsevol temàtica i gènere i és imprescindible aportar-hi un tractament, un teaser de 3 minuts de durada.

Pel que fa als documentals acabats, han d'estar produïts el 2015 o el 2016,  poden tractar qualsevol temàtica i només s'accepten versions per a slots de televisió. Les produccions del 2016 hauran d'estar finalitzades al setembre, com a molt tard.

Pitching Forum
Un comitè de selecció internacional seleccionarà 30 projectes que es presentaran als commissioning editors de les principals cadenes de televisió en sessions de pitching, moderades per John Marshall.

ANTI-pitch
En aquesta secció participaran productors que hagin inscrit un projecte en fase de desenvolupament avançat (rough cut). L'objectiu és millorar aquells aspectes que despertin l'interès dels financers internacionals per completar-los. Es tracta d'una presentació informal als commissioning editors i distribuïdors que tinguin interès en conèixer amb detall el projecte. La durada de la reunió és de 60 minuts a porta tancada i estarà moderada per Marijke Rawie.

Docs Gallery
Els documentals seleccionats estaran disponibles a la Videoteca per ser visionats per més de 70 compradors i distribuïdors internacionals.

MEDIMED està organitzat per l'Associació Internacional de Productors Independents de la Mediterrània (APIMED) i compta amb el suport d'Europa Creativa Sub-Programa MEDIA, l'ICEC, l'ICAA, l'IEMED, Diputació de Barcelona, Catalan Films & TV i l'Ajuntament de Sitges.

 

MEDIMED
Web               http://www.medimed.org
Facebook      @MedimedTheEuromedDocsMarketPitchingForum
Twitter            @MediMedMarket 

Anar al contingut