Dijous 23 de febrer, Girona

"Feliç mil aniversari" rep el Premi Carles Rahola de Comunicació Local

El jurat de la VIII edició dels premis Carles Rahola de Comunicació Local, atorgats per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va premiar el treball de David Gimbernat i Pere Solés en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió. "Feliç mil aniversari", una producció de DDM Visual amb la col·laboració de TV3, estrenada al programa "Sense ficció", és un documental sobre la vida al monestir de Sant Daniel.

En una gala que va tenir lloc el dijous 23 de febrer a l'Auditori de Girona, "Feliç mil aniversari" va rebre el Premi Carles Rahola de Comunicació Local en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió. El jurat en va valorar "la narrativa efectiva i el fet de divulgar una realitat que no sempre és de fàcil accés".

El treball, dirigit per Pere Solés Bahí i David Gimbernat  i que es va estrenar al programa "Sense ficció" de TV3 el febrer del 2016, està rodat íntegrament al monestir de Sant Daniel, situat molt a prop del centre de la ciutat de Girona. "Feliç mil aniversari" s'endinsa en el més profund de les motivacions i la vida íntima de les monges d'un convent en ple segle XXI, alhora que explica la història mil·lenària d'un monestir que tot i haver obert les portes a la revolució informàtica, ha conservat les essències primordials. Una aposta per una forma de convivència que pot semblar poc habitual, però que vista de prop descobreix una comunitat que no es mostra gaire diferent a la resta de la societat, amb els seus dubtes, les seves certeses i amb les seves pors, enveges, il·lusions, projectes, decepcions i alegries. "Feliç mil aniversari" és una producció de DDM Visual amb el suport de l'ICEC, Ajuntament de Girona i Diputació de Girona, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

L'equip del programa del 33 "Latituds" ha quedat finalista en la mateixa categoria amb "Teixint cohesió social a Salt", un documental elaborat per Josep Nogueroles i emès al canal 33 que "mostra una realitat contrastada que qüestiona els estereotips de la vila de Salt".

L'objectiu dels Premis Rahola de Comunicació Local és el de reconèixer la tasca de la professió periodística de les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol aspecte, format, àmbit i estructura.

Anar al contingut