"Yo, Claude Monet", de Phil Grabsky
"Yo, Claude Monet", de Phil Grabsky
Dijous 23 de febrer

Estrena de "Yo, Claude Monet"

El seu quadre "Impressió, sol naixent", pintat el 1872 al port francès de Le Havre, va donar nom al moviment impressionista. Va pintar una cinquantena de quadres de la catedral de Rouen en què va copsar les variacions de llum, tot i que afirmava que podria haver-ne pintat "cent, mil, tants com segons hi hagués a la meva vida...". Al final de la seva vida va fer immortals els nenúfars i l'estanc del seu jardí de Giverny. Per primera vegada, un documental s'aproxima al cèlebre pintor, a la seva turbulenta vida interior i la seva creativitat, a través de les seves pròpies paraules, gràcies a la seva extensa i desconeguda correspondència personal.

   "Cada dia descobreixo més i més coses noves. És per tornar-se boig.

Tinc tantes ganes de fer-les totes... en tinc el cap ple."

Claude Monet

 

El premiat director Phil Grabsky presenta el retrat d'un dels artistes més populars del món a través de la poc coneguda correspondència personal. "Yo, Claude Monet", es basa en les més de 2.500 cartes que Claude Monet va escriure, revela una nova mirada sobre l'home que no només va pintar el quadre que va donar origen a l'impressionisme, sinó que probablement va ser el pintor més influent i exitós del segle XIX i principis del XX.

Més d'un centenar de pintures de Monet filmades en alta definició ofereixen una extraordinària visió de la seva trajectòria personal i artística. Malgrat les seves obres acolorides i tenyides pel sol, Monet va viure períodes d'eufòria creativa i de profunda depressió, soledat i fins i tot  intents de suïcidi. Cartes que parlen de desesperació, de dolor i de pobresa, però que també celebren les alegries de la pintura i la bellesa a la naturalesa. Per mostrar aquesta essència, el documental recorre els llocs que inspiraven l'obra de Monet i on va escriure moltes de les seves cartes, com París, Venècia, Londres o Le Havre.

 

 

 

 

El documental forma part d'"Exhibition on Screen", una sèrie pionera de documentals d'art. Més d'un milió de persones en més de 50 països han vist les seves produccions des que es va iniciar aquesta iniciativa, l'any 2011. Les pròximes estrenes són: "El fascinante mundo de El Bosco" (28 de març), "El jardín del artista: impresionismo americano" (27 d'abril) i "Michelangelo" (15 de juny).

 

 

 

 

Cinemes on es projecta "Yo, Claude Monet"
Estrena 23 de febrer


Barcelona
Balmes Multicines  V.O., VOSE, 20.00
Cinesa Diagonal, 20.15
Cines Verdi, 11.30 i 20.00
Cine Comedia
Cinemes Boliche

Sant Cugat del Vallès
Cinesa Sant Cugat, 20.15 https://www.cinesa.es/Eventos/yo-claude-monet/sant-cugat

Sabadell
Multicines Eix Macià

Tarragona
JCA Cinemes Tarragona Valls
Rambla de l'Art, Cambrils

Lleida
JCA Cinemes Teatre Principal
 

Anar al contingut