El palmarès del DocsBarcelona 2018. El públic premia dues coproduccions de TV3.

Ahir es va tancar la 21a edició del DocsBarcelona, del qual TV3 i Catalunya Ràdio són mitjans oficials. El festival, que s'ha celebrat del 16 al 27 de maig, es va inaugurar amb l'estrena mundial de "Petitet", un llargmetratge documental coproduït per TV3, i es va clausurar amb l'estrena mundial de "Sinfonía". L'edició 2018 ha registrat la xifra rècord de 20.000 espectadors, el doble que fa dos anys i un 30% més respecte al 2017.

DocsBarcelona 2018 va tancar ahir les portes consolidant el creixement que va iniciar-se en la vintena edició del festival, amb l'augment de dies i públic. La 21a edició del festival de cinema documental de Barcelona ha acollit 66 sessions i un mes de projeccions online arribant a més de 20.000 espectadors, amb una mitjana de 133 persones per sessió a les sales que han pogut veure una programació que reunia el més destacat de l'any a escala internacional de cinema documental. També les activitats dedicades a indústria i professionals ha tingut un extens seguiment, amb 1.800 assistents que han participat activament en el vessant més pràctica del certamen.

La 21a edició del DocsBarcelona 2018, que es va inaugurar amb la coproducció de TV3 "Petitet", es va tancar amb l'estrena mundial de "Sinfonía" en una sessió que va comptar amb la presència dels seus directors, Gilbert Arroyo i Andrés Locatelli, i del famós tenor Juan Diego Flórez, protagonista del film que a través d'un vídeo es va adreçar als assistents.

La gran vencedora de DocsBarcelona 2018 ha sigut "The Distant Barking of Dogs", a qui el jurat presidit per Paco Poch i format per Jessica Murray, Xavi García Puerto i Montse Armengou, directora i presentadora de l'espai "Sense ficció", ha atorgat el PremiDocsBarcelona TV3 al Millor Documental. Dirigit pel danès Simon Lereng Wilmont, aquest film retrata la vida de l'Oleg, un nen ucraïnès, i la seva àvia, en una zona fronterera on sovint conviuen amb el foc antiaeri i els atacs amb míssils. "Una pel·lícula que cuida la fotografia amb una observació detallada i delicada. Una mirada que ens permet escoltar els més vulnerables", sentenciava el veredicte del jurat.

A més dels premis que atorguen jurats de professionals i cineastes, el públic té molt a dir a DocsBarcelona, amb tres guardons de pes. El Premi del Públic, dirigit a qualsevol pel·lícula de les seccions oficials (Panorama, Latitud i What the Doc!), ha anat a parar a "Petitet", de Carles Bosch, pel·lícula inaugural el festival que s'estrena a les sales comercials el proper 8 de juny. Els espectadors de DocsBarcelona han reconegut aquesta celebració de la vida i la rumba catalana de la mà de Bosch i del seu carismàtic protagonista, que dona nom al documental. El Premi Docs&Teens, patrocinat per Endesa, que han votat els 3.800 adolescents que han assistit a les projeccions dedicades enguany al medi ambient, ha sigut per a "El viatge de l'Unai", d'Andoni Canela, un periple familiar pel costat més salvatge i alhora més fràgil del món i la naturalesa.

 

Palmarès DocsBarcelona 2018

Premi DocsBarcelona TV3 al Millor Documental: "The Distant Barking of Dogs"
Menció Especial del Jurat: "Miss Kiet's Children"
Premi Nou Talent: "El espanto"
Premi Latitud: "Robar a Rodin"
Premi What The Doc!: "The Prince and the Dybbuk"
Premi Amnistia Internacional Catalunya al DocsBarcelona: "The Congo Tribunal"
Premi del Públic: "Petitet"
Premi DOC-U: "Nobody is Perfect"
Premi Docs&Teens: "El viatge de l'Unai"
Premi DocsBarcelona del Mes: "Angry Inuk" 

Anar al contingut