Imatge de "Sense ficció": "Jo també vull sexe!"
Imatge de "Sense ficció": "Jo també vull sexe!"
Maig

Documentals premiats en certàmens nacionals i internacionals

Les produccions de TV3 "Jo també vull sexe!" i "Teixint cohesió a Salt" i els documentals "Els desheretats" ("Los desheredados"), "La Chana" i "Joan Manén: variacions sense tema" han estat guardonats les últimes setmanes

"Jo també vull sexe!", un documental de producció pròpia de Televisió de Catalunya dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis, sobre les primeres fornades de 'sex assistents' a casa nostra i la possibilitat de què persones amb diversitat funcional o intel·lectual visquin amb plenitud els seus drets sexuals, ha estat reconegut amb el Premi Tiflos de periodisme de l'ONCE en la categoria de televisió. El jurat ha destacat que "És una delícia en la forma i en el fons perquè tracta un tema complicat: el del sexe i les persones amb discapacitat. I ho mostra a la televisió de manera elegant i amb persones reals. És un treball valent, sensible i respectuós, que emociona l'espectador sense utilitzar el morbo." Els premis es lliuraran en un acte públic que es farà a Madrid.

Una altra producció de Televisió de Catalunya va ser guardonada la setmana passada. La Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, va premiar el programa "Latituds" en la categoria de televisió pel capítol "Teixint cohesió a Salt", estrenat l'octubre del 2015 al 33.

El curtmetratge "Els desheretats" ("Los desheredados"), de Laura Ferrés, va obtenir el Premi Descobriment Leica Cine  de la Setmana de la Crítica del Festival de Canes. El documental, produït per Inicia Films, és un retrat del pare de la directora enfrontant-se al final del negoci familiar. En Pere Ferrés té 53 anys i és l'encarregat d'una empresa d'autocars. La falta d'ingressos l'obliga a fer comiats de solter, en els quals els clients solen destrossar el vehicle, però no està disposat a perdre la seva dignitat.

 

 

"La Chana", de Lucija Stojevic, ha rebut un altre guardó. En aquest cas ha estat a DOCSAG, Millennium Docs Against Gravity, on ha estat guardonat amb el Premi al millor documental musical i artístic. Antonia Santiago Amador, coneguda com La Chana, una talentosa "bailaora" de flamenc que torna als escenaris després de 30 anys, protagonitza el documental produït per Noon Films, Bless Bless Productions i RTVE amb la col·laboració de TV3 i el suport de l'ICEC i de Iceland Fim Center. Anteriorment, "La Chana" va rebre el Premi del públic a l'IDFA, l'International Documentary Film Festival d'Amsterdam, amb el VPRO IDFA Premi del públic.

I, per acabar, el documental "Joan Manén: variacions sense tema", produït per Marcial AV, va rebre a principis de mes el Premio Latino 2017 com a millor documental de temàtica musical.

Anar al contingut