"Al otro lado del muro", de Pau Ortiz
"Al otro lado del muro", de Pau Ortiz
Palmarès 26 de març, Festival de Màlaga

"Al otro lado del muro", "Dos sueños después" i "Free: Hadijatou contra l'estat", premiats al Festival de Màlaga

La 20 edició del Festival de Màlaga va concedir una menció especial a "Al otro lado del muro", de Pau Ortiz, que competia en la secció oficial de llargmetratges documentals. En la de curtmetratges, "Dos sueños después", de Pilar Monsell, va rebre una Bisnaga de Plata Premi especial del jurat. La Bisnaga de Plata al millor llargmetratge documental de la secció "Afirmando los derechos de la mujer" va recaure en el treball dirigit per Lala Gomà i Rosa Cornet, "Free: Hadijatou contra l'estat", estrenat recentment al programa del 33 "60 minuts".

"AL OTRO LADO DEL MURO"

El documental dirigit per Pau Ortiz va ser premiat en el Festival de Màlaga amb una Menció especial en la categoria de llargmetratges documentals. És una producció d'Intactes i Bambú Audiovisual. Aquests dies es projecta en Ambulante, Cine Documental Itirenante de Mèxic.

 

Sinopsi

La relació entre Ale (18 anys) i Rocío (13 anys) s'enfronta al més gran dels desafiaments quan la seva mare és empresonada i sentenciada injustament. Des d'aquest moment hauran de prendre el paper de pare i mare dels seus dos germans petits. Al principi s'ho prenen amb disposició i bon humor prometent ajudar-se l'un a l'altre per mantenir la família unida. Però com a immigrants il·legals d'Hondures, el seu dret a viure, treballar o estudiar a Mèxic està en risc. Aviat, el mur que els separa de la seva mare donarà lloc a altres barreres emocionals que impediran que els germans siguin capaços de posar-se al lloc de l'altre. Just quan la relació entre els germans és més difícil, apareixerà una nova esperança.

 

 

 

"DOS SUEÑOS DESPUÉS"

En la categoria de curtmetratges documentals, "Dos años después" es va alçar amb la Bisnaga de Plata Premi especial del jurat. Està dirigit per Pilar Monsell, directora d'"África 815", produïda per Proxémica, realitzada gràcies el Premi Panorama Platja D'Aro de L'Alternativa Festival de Cinema Independent de Barcelona i la col·laboració de Laboratorio reversible y L'Abominable.

 

Sinopsi

Alguns somnis, desenes d'habitacions d'hotel, una fugida. Un bosc de pins. Les runes contemporànies d'un edifici en construcció. Algunes dones d'esquenes, mirant al mar. Una pel·lícula que proposa el contraplà de la felicitat de les clàssiques imatges en Super 8 com el buit que es produeix enmig d'un doble i complex moviment: el de voler fugir i no  poder deixar enrere allò que ens ho impedeix.

 

 

 

"FREE: HADIJATOU CONTRA L'ESTAT"

La secció "Afirmando los derechos de la mujer" del Festival de Màlaga va concedir la Bisnaga de Plata al millor llargmetratge documental a "Free: Hadijatou contra l'estat", dirigit per Lala Gomà i Rosa Cornet i que narra la història d'una dona esclava nigerina, Hadijatou Mani, pionera a denunciar el seu estat per esclavitud i portar-lo als tribunals. I va guanyar. Es va estrenar al 33 el Dia Internacional de la Dona al programa "60 minuts". Fins al 7 d'abril el podeu veure aquí.

 

Sinopsi

Hadijatou Mani va ser venuda als 12 anys a El-Hadj Souleymane Naroua, un terratinent local, per la quantitat equivalent a 320 euros, el preu d'una cabra. Va aconseguir la seva llibertat en un judici el 27 d'octubre del 2008: aquest fet històric marcava un abans i un des­prés per posar fi a l'esclavitud moderna, aquella que encara persisteix al segle XXI, i que s'ha de donar a conèixer arreu del món. Per primer cop, un Tribunal Superior, la Co­munitat Econòmica dels Estats Africans Occi­dentals (ECOWAS), va condemnar el govern del Níger per no haver protegit de l'esclavitud una dona, Hadijatou Mani.

Anar al contingut