Anar a la navegació principal
 • Estrena de "Yo, Claude Monet"

  Estrena de "Yo, Claude Monet"

  El seu quadre "Impressió, sol naixent", pintat el 1872 al port francès de Le Havre, va donar nom al moviment impressionista. Va pintar una cinquantena de quadres de la catedral de Rouen en què va copsar les variacions de llum, tot i que afirmava que podria haver-ne pintat "cent, mil, tants com segons hi hagués a la meva vida...". Al final de la seva vida va fer immortals els nenúfars i l'estanc del seu jardí de Giverny. Per primera vegada, un documental s'aproxima al cèlebre pintor, a la seva turbulenta vida interior i la seva creativitat, a través de les seves pròpies paraules, gràcies a la seva extensa i desconeguda correspondència personal.

 • Estrena de "Bigas x Bigas"

  Estrena de "Bigas x Bigas"

  "Bigas x Bigas" és una pel·lícula dirigida per Bigas Luna (1946-2013), amb ell com a protagonista i la seva pròpia vida com a teló de fons. Un viatge al llarg dels anys, del cinema, de la poesia, de l'amistat, de l'amor, de la passió, de la terra o de l'art, per endinsar-se en el cor de la persona que va ser. Està construït a partir de més 600 hores de vídeo diari que va gravar Bigas Luna al llarg de set anys. És una producció d'El Algarrobo films AIE amb la participació de TV3 i la col·laboració de l'ICAA, l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals.

 • El 33 dedica un cicle a grans fotògrafs la nit dels dijous

  Els dijous, després de l'emissió del programa "Fotografies", el 33 ofereix una sèrie de documentals dedicats als grans noms de la fotografia. Robert Capa, Gerda Taro, Joana Biarnés, Jacques Leonard o Toni Catany són alguns dels noms que retrata l'objectiu del 33. Les històries de fotografies emblemàtiques i la història dels genis que les van crear.

 • "Política, manual de instrucciones" participa en la Berlinale

  "Política, manual de instrucciones" participa en la Berlinale

  "Política, manual de instrucciones", de Fernando León de Aranoa, es projecta dins la secció Panorama del Festival Internacional de Berlín. En aquest documental, Aranoa segueix durant un any Podem, des del seu naixement fins a la seva arribada al Congrés, i ho fa des de dins, documentant els debats interns i mostrant com es prenen les decisions.

 • "La Pemba torna a Goli" es presenta al festival Vivim Muntanyes

  "La Pemba torna a Goli" es presenta al festival Vivim Muntanyes

  La Pemba, una xerpa de l'Himàlaia que viu a Catalunya, torna al seu poble natal vint anys després per organitzar un concert. El relat mostra com es viu en un dels indrets més feréstecs del planeta. Josep Pérez, el director, i la protagonista intervindran en la xerrada que acompanyarà la projecció. El documental està produït per Jopergon en coproducció amb Televisió de Catalunya.

 • A TV3 i Catalunya Ràdio fem costat als refugiats

  A TV3 i Catalunya Ràdio fem costat als refugiats

  Davant la situació excepcional dels refugiats i les mobilitzacions de la societat catalana per donar-los suport amb la campanya "Casa nostra, casa vostra", els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s'hi sumen amb una programació especial, que inclou les estrenes de "Sense ficció" "No puc tornar a casa" i "Refugi Dresden" i la de "60 minuts", "La porta blava".

 • Estrena d'"El fin de ETA"

  Estrena d'"El fin de ETA"

  "El fin de ETA" es el relat inèdit narrat per les persones que van participar directament en les negociacions que van conduir a la fi de l'activitat terrorista de la banda armada: representants del govern, mediadors internacionals i l'esquerra abertzale. També recull la reacció de les víctimes del terrorisme, els responsables de la Policia i la Guàrdia Civil o l'acció judicial. Amb direcció de Justin Webster i guió dels periodistes José María Izquierdo i Luis Aizpeolea, divendres s'estrena als Boliche Cinemes de Barcelona i més endavant al programa "Sense ficció", a TV3.

 • Estrena de "Dins l'Armari"

  Estrena de "Dins l'Armari"

  DocsBarcelona del Mes presenta "Dins l'Armari", Secció Oficial a la passada edició del Festival DocsBarcelona, un documental centrat en la realitat que viuen les persones homosexuals a la Xina, un país en ple auge de progrés econòmic i tecnològic, amb una part molt gran de la societat fortament marcada per la tradició per la qual l'homosexualitat és inacceptable.

 • "Alcaldessa", premi Gaudí a la millor pel·lícula documental i menció d'honor a FIPA

  "Alcaldessa", crònica íntima i en primera persona del viatge d'Ada Colau fins a l'alcaldia de Barcelona, ha guanyat el Gaudí a la millor pel·lícula documental a la gala dels IX Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. Aquest cap de setmana també va rebre una menció d'honor en el Festival International de Programes Audiovisuals (FIPA) en la categoria de documental de creació. Pau Faus dirigeix aquesta producció de Nanouk Films i escriu el guió amb Ventura Durall.

 • 33 i els gaudi

  "Els condemnats" i "Barcelona, abans que el temps ho esborri"

 • 33 i la novel·la negra

  Manuel Vázquez Montalbán

 • "La mort de Lluís XIV" i "Dead slow ahead" van recollir els premis Feroz

  Lliurament de premis a "La mort de Lluís XIV" i "Dead slow ahead"

 • "Dead Slow Ahead" guanya el Premi Feroz al millor documental

  L'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya ha guardonat el documental de Mauro Arce en la quarta edició dels Premis Feroz. És l'últim reconeixement per a aquest treball que acapara premis a festivals d'arreu del món des que es va estrenar al de Locarno. La pel·lícula està produïda per Nanouk Films, El Viaje Films i Bocalupo Films, amb la coproducció de Televisió de Catalunya. L'11 de febrer s'estrenarà al 33 dins l'espai "El documental".

 • DocsBarcelona del Mes estrena "Diaris de Kandahar"

  DocsBarcelona del Mes estrena "Diaris de Kandahar"

  DocsBarcelona del Mes estrena una producció impactant i captivadora, que va ser a la Secció Oficial en la passada edició del Festival DocsBarcelona. "Diaris de Kandahar" retrata la història de Louie Palu, reporter i fotoperiodista al front de combat de la ciutat afganesa de Kandahar entre els anys 2006 i 2010. Un documental dirigit per Devin Gallagher i el mateix Louie Palu que sorprèn pel seu realisme visceral i ens mostra la guerra de l'Afganistan com no s'havia vist mai abans.

PROGRAMES DOCUMENTALS DE TV3