• A TV3 i Catalunya Ràdio fem costat als refugiats

  A TV3 i Catalunya Ràdio fem costat als refugiats

  Davant la situació excepcional dels refugiats i les mobilitzacions de la societat catalana per donar-los suport amb la campanya "Casa nostra, casa vostra", els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s'hi sumen amb una programació especial, que inclou les estrenes de "Sense ficció" "No puc tornar a casa" i "Refugi Dresden" i la de "60 minuts", "La porta blava".

 • Estrena d'"El fin de ETA"

  Estrena d'"El fin de ETA"

  "El fin de ETA" es el relat inèdit narrat per les persones que van participar directament en les negociacions que van conduir a la fi de l'activitat terrorista de la banda armada: representants del govern, mediadors internacionals i l'esquerra abertzale. També recull la reacció de les víctimes del terrorisme, els responsables de la Policia i la Guàrdia Civil o l'acció judicial. Amb direcció de Justin Webster i guió dels periodistes José María Izquierdo i Luis Aizpeolea, divendres s'estrena als Boliche Cinemes de Barcelona i més endavant al programa "Sense ficció", a TV3.

 • Estrena de "Dins l'Armari"

  Estrena de "Dins l'Armari"

  DocsBarcelona del Mes presenta "Dins l'Armari", Secció Oficial a la passada edició del Festival DocsBarcelona, un documental centrat en la realitat que viuen les persones homosexuals a la Xina, un país en ple auge de progrés econòmic i tecnològic, amb una part molt gran de la societat fortament marcada per la tradició per la qual l'homosexualitat és inacceptable.

 • "Alcaldessa", premi Gaudí a la millor pel·lícula documental i menció d'honor a FIPA

  "Alcaldessa", premi Gaudí a la millor pel·lícula documental i menció d'honor a FIPA

  "Alcaldessa", crònica íntima i en primera persona del viatge d'Ada Colau fins a l'alcaldia de Barcelona, ha guanyat el Gaudí a la millor pel·lícula documental a la gala dels IX Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. Aquest cap de setmana també va rebre una menció d'honor en el Festival International de Programes Audiovisuals (FIPA) en la categoria de documental de creació. Pau Faus dirigeix aquesta producció de Nanouk Films i escriu el guió amb Ventura Durall.

 • <b>"La mort de Lluís XIV"</b> i <b>"Dead slow ahead"</b> van recollir els premis Feroz

  "La mort de Lluís XIV" i "Dead slow ahead" van recollir els premis Feroz

  Lliurament de premis a "La mort de Lluís XIV" i "Dead slow ahead"

 • "Dead Slow Ahead" guanya el Premi Feroz al millor documental

  "Dead Slow Ahead" guanya el Premi Feroz al millor documental

  L'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya ha guardonat el documental de Mauro Arce en la quarta edició dels Premis Feroz. És l'últim reconeixement per a aquest treball que acapara premis a festivals d'arreu del món des que es va estrenar al de Locarno. La pel·lícula està produïda per Nanouk Films, El Viaje Films i Bocalupo Films, amb la coproducció de Televisió de Catalunya. L'11 de febrer s'estrenarà al 33 dins l'espai "El documental".

 • DocsBarcelona del Mes estrena "Diaris de Kandahar"

  DocsBarcelona del Mes estrena "Diaris de Kandahar"

  DocsBarcelona del Mes estrena una producció impactant i captivadora, que va ser a la Secció Oficial en la passada edició del Festival DocsBarcelona. "Diaris de Kandahar" retrata la història de Louie Palu, reporter i fotoperiodista al front de combat de la ciutat afganesa de Kandahar entre els anys 2006 i 2010. Un documental dirigit per Devin Gallagher i el mateix Louie Palu que sorprèn pel seu realisme visceral i ens mostra la guerra de l'Afganistan com no s'havia vist mai abans.

 • Una mirada al Nova York dels anys 70 i 80, a través d'"Els Karamazoff", a "El documental"

  Una mirada al Nova York dels anys 70 i 80, a través d'"Els Karamazoff", a "El documental"

  Un volt pel paisatge artístic del SoHo de Nova York als anys 70 i 80, a través d'un grup d'artistes de Barcelona anomenat Els Karamazoff. El formen Muntadas, Miralda, Mireia Sentís, Robert Llimós, Evru (abans Zush), Medina-Campeny, Marta Sentís i Jaume Ollé. Juan Gamero i Carmen Rodríguez dirigeixen aquesta producció de Paradocs i LaQuimera, en coproducció amb Televisió de Catalunya i el suport de la Fundació Vila Casas.

 • TV3 obre un nou termini de presentació de projectes de coproducció

  TV3 obre un nou termini de presentació de projectes de coproducció

  Televisió de Catalunya ha obert un nou termini de presentació de projectes de coproduccions documentals, que es podran presentar fins al 27 de gener durant tot el dia. Un cop registrats, els projectes s'avaluaran a la comissió de coproduccions documentals de TV3.

 • "La Granja del pas", "Thy Father's Chair" i "Joana Biarnés, una entre tots", premiades recentment

  "La Granja del pas", "Thy Father's Chair" i "Joana Biarnés, una entre tots", premiades recentment

  Aquestes produccions i d'altres com "Langtang" o "Joana Biarnés, una entre tots" han rebut guardons en festivals del Canadà, França, Barcelona o València. Fem un repàs dels últims guardons lliurats a documentals de producció catalana.

 • "My friend", Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació

  "My friend", Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació

  El guardó distingeix el documental de TV3 que ha posat cara a les persones atrapades als camps de refugiats de Grècia quan fugien de la guerra i la pobresa

 • Valoració de la primera experiència de TV3 amb una segona pantalla

  Valoració de la primera experiència de TV3 amb una segona pantalla

  La setmana passada el programa "60 minuts" va reemetre "El pati del darrere" amb una segona pantalla on, a mesura que el documental avançava a la televisió, es podien veure els diferents continguts que s'anaven activant en el web interactiu "Orgull de Baix". Durant l'emissió, gairebé 300 usuaris van participar en la experiència interactiva i uns 1.700 l'han visitat des de la seva estrena.

 • "La Chana" guanya el premi del públic a l'IDFA

  "La Chana" guanya el premi del públic a l'IDFA

  "La Chana", de Lucija Stojevic, ha estat guardonat al prestigiós IDFA, l'International Documentary Film Festival d'Amsterdam, amb el VPRO IDFA Premi del públic. Antonia Santiago Amador, coneguda com La Chana, una talentosa "bailaora" de flamenc que torna als escenaris després de 30 anys, protagonitza el documental produït per Noon Films, Bless Bless Productions i RTVE amb la col·laboració de TV3 i el suport de l'ICEC i de Iceland Fim Center.

 • Oberta la convocatòria per la primera edició de "terres Catalunya"

  Oberta la convocatòria per la primera edició de "terres Catalunya"

  terres Catalunya, International Eco & Tourism Film Festival serà el primer festival internacional de cinema turístic a Catalunya. Tindrà lloc del 31 de maig al 3 de juny del 2017 a Tortosa. L'organitza Filmsnòmades, productora experta en el camp del documental amb treballs com "Buda, l'illa del Delta", "Els que es quedaren" o "Amuertemorir". Les inscripcions en la categoria documental es poden tramitar fins al 31 de març del 2017.

 • <b>Preparatius pel Festival de Cambridge 2016</b>

  Preparatius pel Festival de Cambridge 2016

  La mostra de Cinema Català, a Anglaterra

PROGRAMES DOCUMENTALS DE TV3