Juny

Documentals nominats i seleccionats en festivals

"La granja del pas" i "Cançons d'amor i anarquia" participaran a París a "Dífferent! L'autre cinéma espagnol". La setmana passada, "Informe general II. El nou rapte d'Europa" i "Oleg y las raras artes" es van projectar a Olhar de Cinema, el Festival Internacional de Curitiba, al Brasil. "Toni Catany. El temps i les coses" competirà al novembre a PriMed 2016, el Premi Internacional de Documental i Reportatge Mediterrani. I, per últim, el webdoc "El Swissleaks de Falciani" està nominat al Grimme Online Award i al German-French Journalism Award 2016.

El documental "La Granja del pas", coproducció de TV3 dirigida per Sílvia Munt, i "Cançons d'amor i anarquia", de Carlos Benpar, formen part de la novena edició del "Dífferent! L'autre cinéma espagnol", que se celebrarà del 13 al 21 de juny a París. "La Granja del pas" es projecta a la capital francesa dissabte 18 de juny amb la presència de Sílvia Munt i Núria Solé. D'altra banda, "Cançons d'amor i anarquia" ho farà el dimarts 21 de juny amb Carlos Benpar i Joan Isaac.

 

Al Brasil, la setmana passada es van veure a Olhar de Cinema, el Festival Internacional de Curitiba, les produccions "Informe general II. El nou rapte d'Europa" de Pere Portabella, i "Oleg y las raras artes", dirigit per Andrés Duque i produït amb la col·laboració de TV3. Totes dues es van estrenar al febrer a l' IFFR, l'International Film Festival Rotterdam i des de llavors han fet recorregut a festivals nacionals i internacionals.

 

"Toni Catany. El temps i les coses", del director mallorquí Cesc Mulet, ha estat seleccionat per PriMed 2016, el Premi Internacional de Documental i Reportatge Mediterrani en la categoria d'Art, Patrimoni i Cultures del Mediterrani. El films seleccionats es podran veure a Marsella del 19 al 26 de novembre d'aquest any. Aquesta producció centrada en la vida i obra del fotògraf Toni Catany coproduïda amb TV3 es va estrenar el 15 d'octubre del 2015 al 33 dins l'espai "El documental".

 

El webdoc "El Swissleaks de Falciani" ha estat nominat per al Grimme Online Award en la categoria de Coneixement i educació, un premi que es concedirà aquest mes de juny. A més, el projecte és un dels tres finalistes del German-French Journalism Award 2016 en la categoria Multimedia.  Aquest és un dels premis més importants d'Europa per a projectes multimèdia. El guanyadors es coneixeran el 29 de juny.

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

Anar al contingut