Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El consum i les decisions de compra

L'impacte ambiental dels aliments a "Dilluns començo"

Marta Vergés presenta el segon programa de "Dilluns començo", que planteja aclarir dubtes sobre consum, decisions de compra i impacte ambiental.

El programa d'alimentació i hàbits saludables "Dilluns començo" porta una nova proposta amb "No t'ho compro". Un informatiu futurista avisa de les conseqüències alimentàries de la situació actual. Tornant al present, com si es tractés d'una pel·lícula de Tarantino, la Marta ha emprès un viatge a l'estil "road movie" per capítols amb l'objectiu d'aclarir els dubtes al voltant del consum, les decisions de compra i l'impacte mediambiental.

Durant el programa, la periodista Esther Vivas ha posat sobre la taula el concepte de sobirania alimentària i ha constatat que menjar és un acte polític. Per la seva banda, el divulgador Lluís Quevedo ha comentat algunes paradoxes que amaguen coses que tenim tan assumides com que el cotxe elèctric és beneficiós o que embolcallar els aliments amb plàstic és un crim.

"Dilluns començo" ha conversat amb una eminència en neurologia de la Universitat Harvard, el doctor Álvaro Pascual Leone, per aprofundir en les decisions de compra. I, encara que sembli increïble, la Marta ha aconseguit parlar de tu a tu amb el seu smartphone, interpretat per l'actriu Judit Martín. El programa també ha proposat fer un experiment per saber si efectivament mengem pels ulls, com diu el tòpic, i la instagramer Marta Sanahuja (Delicious Martha) ha donat consells per fer la millor fotografia de menjar per penjar a les xarxes.

 

A més, aquest capítol ha posat el focus en les deixalles d'envasos i ha sortit al carrer per saber si la gent té clar a quin contenidor va cada envàs. Des de Lleida, Mar Barri ha demostrat com la seva empresa és una de les més compromeses i sostenibles del país pel que fa a l'envasat dels aliments. I, al tram final, el músic Eduard Costa, també conegut com L'Últim Indi, ha interpretat en directe el tema "Som fills de la terra".

"Dilluns començo" és un programa d'entreteniment i divulgació sobre alimentació i hàbits saludables de Marta Vergés, experta en nutrició i cuina healthy. A cada capítol convida els espectadors a fer un viatge temàtic, a través d'una fórmula molt visual i colorista, per aclarir de manera original mites i preguntes sobre aliments, digestió, consum o tendències relacionades amb l'alimentació.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut