• Diada dels Minyons a Terrassa 2019
  Veure vídeo

  Diada dels Minyons a Terrassa 2019

  La Diada dels Minyons de Terrassa és l'última de les grans actuacions castelleres del calendari 2019. La Plaça Vella de la capital vallesana acollirà una cita on, a banda de la colla amfitriona, hi seran també els Castellers de Sants i els Castellers de Sant Cugat.

  Els Minyons s'han marcat el gran repte de descarregar el castell de 10, concretament el 3 de 10 amb folre i manilles. Enguany només ho han aconseguit els Castellers de Vilafranca i la colla terrassenca no el carrega des de la seva diada del 2017 i no el completa des de novembre de 2016. Tot apunta que acompanyarien aquest castell amb el 5 de 9 amb folre (que tampoc han provat encara aquest 2019), el 2 de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles.

  Els Castellers de Sants volen repetir la seva millor actuació de l'any que van aconseguir fa uns dies per la Diada de Tots Sants a Vilafranca del Penedès. D'aquest manera, repetiran els dos castells bàsics de nou (3 i 4 de 9 amb folre) i el 5 de 8.

  Finalment, els Castellers de Sant Cugat, que participen per primera vegada en aquesta diada, portaran a plaça castells de vuit com han fet durant el temporada, amb el 3 i el 4 de 8 com a grans objectius.

  La Diada dels Minyons de Terrassa és l'última de les grans actuacions castelleres del calendari 2019. La Plaça Vella de la capital vallesana acollirà una cita on, a banda de la colla amfitriona, hi seran també els Castellers de Sants i els Castellers de Sant Cugat. Els Minyons s'han marcat el gran repte de descarregar el castell de 10, concretament el 3 de 10 amb folre i manilles. Enguany només ho han aconseguit els Castellers de Vilafranca i la colla terrassenca no el carrega des de la seva diada del 2017 i no el completa des de novembre de 2016. Tot apunta que acompanyarien aquest castell amb el 5 de 9 amb folre (que tampoc han provat encara aquest 2019), el 2 de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles. Els Castellers de Sants volen repetir la seva millor actuació de l'any que van aconseguir fa uns dies per la Diada de Tots Sants a Vilafranca del Penedès. D'aquest manera, repetiran els dos castells bàsics de nou (3 i 4 de 9 amb folre) i el 5 de 8. Finalment, els Castellers de Sant Cugat, que participen per primera vegada en aquesta diada, portaran a plaça castells de vuit com han fet durant el temporada, amb el 3 i el 4 de 8 com a grans objectius.

 • Diada de Tots Sants a Vilafranca 2019
  Veure vídeo

  Diada de Tots Sants a Vilafranca 2019

  Els Castellers de Vilafranca tanquen aquest divendres la seva temporada castellera amb la Diada de Tots Sants a la plaça de la Vila de la capital penedesenca. Els Verds tenen com a gran objectiu completar la feina que els ha quedat pendent, de manera que descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles (que han carregat tres vegades enguany) serà un dels plats forts de la jornada. A més, tenen en cartera altres castells de gamma extra com el 4 de 9 sense folre, el 2 de 9 amb folre i manilles o el pilar de 8 emmanillat.

  En aquesta gran cita del calendari els acompanyaran els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona. Els del Maresme arriben en un gran moment de forma i volen completar els dos castells bàsics de nou, el 4 de 8 amb l'agulla i un gran pilar, que podria ser el de 8 amb folre i manilles.

  Els barcelonins tenen la intenció de repetir el 4 de 9 sense folre, que van descarregar fa uns dies per la seva diada, acompanyant-lo de castells de la gamma alta de vuit.

  Finalment, els tarragonins, en la seva última gran actuació de la temporada, s'han posat com a objectiu el castell de nou, que l'han provat quatre vegades enguany però encara no l'han pogut assolir. El podrien acompanyar amb castells com el 2 de 8 amb folre o el 4 de 8 amb l'agulla.

  Els Castellers de Vilafranca tanquen aquest divendres la seva temporada castellera amb la Diada de Tots Sants a la plaça de la Vila de la capital penedesenca. Els Verds tenen com a gran objectiu completar la feina que els ha quedat pendent, de manera que descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles (que han carregat tres vegades enguany) serà un dels plats forts de la jornada. A més, tenen en cartera altres castells de gamma extra com el 4 de 9 sense folre, el 2 de 9 amb folre i manilles o el pilar de 8 emmanillat. En aquesta gran cita del calendari els acompanyaran els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona. Els del Maresme arriben en un gran moment de forma i volen completar els dos castells bàsics de nou, el 4 de 8 amb l'agulla i un gran pilar, que podria ser el de 8 amb folre i manilles. Els barcelonins tenen la intenció de repetir el 4 de 9 sense folre, que van descarregar fa uns dies per la seva diada, acompanyant-lo de castells de la gamma alta de vuit. Finalment, els tarragonins, en la seva última gran actuació de la temporada, s'han posat com a objectiu el castell de nou, que l'han provat quatre vegades enguany però encara no l'han pogut assolir. El podrien acompanyar amb castells com el 2 de 8 amb folre o el 4 de 8 amb l'agulla.

 • Diada de Santa Úrsula a Valls 2019
  Veure vídeo

  Diada de Santa Úrsula a Valls 2019

  La dues colles de Xiquets de Valls, la Colla Vella i la Colla Joves, tenen aquest diumenge la cita més important del seu calendari. Com cada any, la plaça del Blat acull el duel més intens entre les dues agrupacions en motiu de la Fira de Santa Úrsula. Tant els uns com els altres tenen entre els seus objectius l'inèdit 3 de 9 sense folre, que s'ha provat dotze vegades en la història moderna dels castells però mai s'ha pogut ni tan sols carregar.

  La Colla Vella dels Xiquets de Valls és actualment la dominadora del món casteller i vol ratificar aquesta condició amb castells que no ha assolit mai. A banda del 3 de 9 sense folre, al seu programa també hi ha el 2 de 9 sense manilles que estan treballant intensament les últimes setmanes i que han provat dues vegades sense sort. El 4 de 9 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles completarien les seves intencions. En cas que algun d'aquests castells no surtin, tenen en cartera castells de gamma extra que ja han descarregat enguany, com el 2 de 9 amb folre i manilles, el 5 de 9 amb folre o el 4 de 9 amb folre i pilar.

  De la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls també té un programa ambiciós que, en cas de complir-lo, podria representar la millor actuació del seu historial. L'inèdit 3 de 9 sense folre ja el van provar per Sant Fèlix a Vilafranca i sembla que estan més a prop que mai de poder-lo, com a mínim, coronar. El poden acompanyar amb el 2 de 8 sense folre, que han completat un parell de vegades enguany; el 4 de 9 amb folre i pilar, que no han intentat mai i el pilar de 8 amb folre i manilles. També estan treballant les últimes setmanes un altre castell sense folre com el 4 de 9.

  Si les dues colles assoleixen aquestes estructures, la diada de Santa Úrsula es podria convertir en una de les més grans mai vistes en la història dels castells.

  La dues colles de Xiquets de Valls, la Colla Vella i la Colla Joves, tenen aquest diumenge la cita més important del seu calendari. Com cada any, la plaça del Blat acull el duel més intens entre les dues agrupacions en motiu de la Fira de Santa Úrsula. Tant els uns com els altres tenen entre els seus objectius l'inèdit 3 de 9 sense folre, que s'ha provat dotze vegades en la història moderna dels castells però mai s'ha pogut ni tan sols carregar. La Colla Vella dels Xiquets de Valls és actualment la dominadora del món casteller i vol ratificar aquesta condició amb castells que no ha assolit mai. A banda del 3 de 9 sense folre, al seu programa també hi ha el 2 de 9 sense manilles que estan treballant intensament les últimes setmanes i que han provat dues vegades sense sort. El 4 de 9 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles completarien les seves intencions. En cas que algun d'aquests castells no surtin, tenen en cartera castells de gamma extra que ja han descarregat enguany, com el 2 de 9 amb folre i manilles, el 5 de 9 amb folre o el 4 de 9 amb folre i pilar. De la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls també té un programa ambiciós que, en cas de complir-lo, podria representar la millor actuació del seu historial. L'inèdit 3 de 9 sense folre ja el van provar per Sant Fèlix a Vilafranca i sembla que estan més a prop que mai de poder-lo, com a mínim, coronar. El poden acompanyar amb el 2 de 8 sense folre, que han completat un parell de vegades enguany; el 4 de 9 amb folre i pilar, que no han intentat mai i el pilar de 8 amb folre i manilles. També estan treballant les últimes setmanes un altre castell sense folre com el 4 de 9. Si les dues colles assoleixen aquestes estructures, la diada de Santa Úrsula es podria convertir en una de les més grans mai vistes en la història dels castells.

 • Diada del Mercadal a Reus 2019
  Veure vídeo

  Diada del Mercadal a Reus 2019

  La Diada del Mercadal enguany reuneix cinc colles: Xiquets de Reus, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Capgrossos de Mataró. Aquesta trobada té caràcter bianual i es fa el primer cap de setmana del mes d'octubre els anys que no hi ha concurs de Castells a Tarragona.

  La Diada del Mercadal enguany reuneix cinc colles: Xiquets de Reus, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Capgrossos de Mataró. Aquesta trobada té caràcter bianual i es fa el primer cap de setmana del mes d'octubre els anys que no hi ha concurs de Castells a Tarragona.

 • Diada de Santa Tecla a Tarragona 2019
  Veure vídeo

  Diada de Santa Tecla a Tarragona 2019

  Aquest diumenge, 15 de setembre, al migdia, la plaça de la Font de Tarragona centrarà l'atenció castellera amb la celebració de la diada de Santa Tecla-Primer diumenge de festes. Mentre els Xiquets de Tarragona han centrat el seu objectiu a assolir el primer castell de nou de la temporada, el 3 de 9 amb folre, les altres tres colles volen millorar els registres de fa un parell de setmanes a Vilafranca del Penedès.

  Aquest diumenge, 15 de setembre, al migdia, la plaça de la Font de Tarragona centrarà l'atenció castellera amb la celebració de la diada de Santa Tecla-Primer diumenge de festes. Mentre els Xiquets de Tarragona han centrat el seu objectiu a assolir el primer castell de nou de la temporada, el 3 de 9 amb folre, les altres tres colles volen millorar els registres de fa un parell de setmanes a Vilafranca del Penedès.

 • Diada de Sant Fèlix a Vilafranca 2019
  Veure vídeo

  Diada de Sant Fèlix a Vilafranca 2019

  Resum de la Diada castellera de Sant Fèlix de Vilafranca de 2019.

  Resum de la Diada castellera de Sant Fèlix de Vilafranca de 2019.

 • Diada dels Minyons de Terrassa
  Veure vídeo

  Diada dels Minyons de Terrassa

  El resum estarà presentat per Toni Comas i tindrà els comentaris d'Aina Mallol i Joan Beumala i les entrevistes d'Anna Vallhonesta i Marina Pérez a peu de plaça

  El resum estarà presentat per Toni Comas i tindrà els comentaris d'Aina Mallol i Joan Beumala i les entrevistes d'Anna Vallhonesta i Marina Pérez a peu de plaça

 • Diada de Tots Sants 2018
  Veure vídeo

  Diada de Tots Sants 2018

  El resum està presentat per Toni Comas i té els comentaris de Joan Beumala i Núria Rigau i les entrevistes d'Anna Vallhonesta i Marina Pérez a peu de plaça.

  El resum està presentat per Toni Comas i té els comentaris de Joan Beumala i Núria Rigau i les entrevistes d'Anna Vallhonesta i Marina Pérez a peu de plaça.

 • Diada de Santa Úrsula, Valls
  Veure vídeo

  Diada de Santa Úrsula, Valls

  El resum estarà presentat per Toni Comas i tindrà els comentaris de Maria Cunillera i Quico Domènech

  El resum estarà presentat per Toni Comas i tindrà els comentaris de Maria Cunillera i Quico Domènech

 • Concurs de Castells de Tarragona 2018
  Veure vídeo

  Concurs de Castells de Tarragona 2018

  La colla Vella de Valls ha estat la vencedora del 27è Concurs de Castells de Tarragona després de quatre rondes que s'han allargat sis hores. Els Castellers de Vilafranca han quedat en segona posició i la Jove de Tarragona, en tercera.

  Els Capgrossos de Matarò, a la quarta, han fet un gran paper descarregant tots els castells que s'havien proposat.

  Tot ha començat a les 10 del matí, amb el so de les gralles a la Tarraco Arena Plaça, l'epicentre del món casteller cada dos anys amb motiu del Concurs de Castells. En aquesta edició s'hi preveien castells de màxims i bona prova d'això s'ha vist de bon inici.

  La colla Vella de Valls ha estat la vencedora del 27è Concurs de Castells de Tarragona després de quatre rondes que s'han allargat sis hores. Els Castellers de Vilafranca han quedat en segona posició i la Jove de Tarragona, en tercera. Els Capgrossos de Matarò, a la quarta, han fet un gran paper descarregant tots els castells que s'havien proposat. Tot ha començat a les 10 del matí, amb el so de les gralles a la Tarraco Arena Plaça, l'epicentre del món casteller cada dos anys amb motiu del Concurs de Castells. En aquesta edició s'hi preveien castells de màxims i bona prova d'això s'ha vist de bon inici.

 • Diada de Santa Tecla, Tarragona
  Veure vídeo

  Diada de Santa Tecla, Tarragona

  Resum de la Diada del primer diumenge de les festes de Santa Tecla de Tarragona, que és una de les grans cites de la temporada castellera. Hi participen la Colla Jove de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca. Quatre de les grans colles del món casteller en un moment clau de la temporada, quan falten tres setmanes per al Concurs de Castells.

  Resum de la Diada del primer diumenge de les festes de Santa Tecla de Tarragona, que és una de les grans cites de la temporada castellera. Hi participen la Colla Jove de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca. Quatre de les grans colles del món casteller en un moment clau de la temporada, quan falten tres setmanes per al Concurs de Castells.

 • Diada de Sant Fèlix, Vilafranca
  Veure vídeo

  Diada de Sant Fèlix, Vilafranca

  El resum de la Diada de Sant Fèlix s'emmarca en l'acord de coproducció entre TV3 i La Xarxa de Comunicació Local per sumar esforços i donar més difusió al món casteller.

  El resum de la Diada de Sant Fèlix s'emmarca en l'acord de coproducció entre TV3 i La Xarxa de Comunicació Local per sumar esforços i donar més difusió al món casteller.

 • Diada de les Santes, Mataró
  Veure vídeo

  Diada de les Santes, Mataró

  Resum de la diada de les Santes de Mataró.

  Resum de la diada de les Santes de Mataró.

 • Diada dels Minyons de Terrassa
  Veure vídeo

  Diada dels Minyons de Terrassa

  Última gran diada de la temporada en què les tres colles voldran completar la seva millor actuació de l'any. Els Minyons tenen intenció de recuperar el tres de deu que ja van fer per Festa Major i també volen portar el dos de vuit sense folre, un castell inèdit per ells. Els Capgrossos de Mataró, que han realitzat un any espectacular, voldran descarregar tres castells de gamma extra. I els Castellers de Sants intentaran repetir la tripleta de nou amb el tres, el quatre de nou amb folre i el dos de nou amb folre i manilles.

  El resum, presentat per Agustí Forné, comptarà amb la narració de Carles Cortés i els comentaris de Joan Beumala. A plaça, el seguiment el faran Toni Comas
  i Anna Vallhonesta, que copsaran l'ambient i les opinions dels protagonistes.

  Última gran diada de la temporada en què les tres colles voldran completar la seva millor actuació de l'any. Els Minyons tenen intenció de recuperar el tres de deu que ja van fer per Festa Major i també volen portar el dos de vuit sense folre, un castell inèdit per ells. Els Capgrossos de Mataró, que han realitzat un any espectacular, voldran descarregar tres castells de gamma extra. I els Castellers de Sants intentaran repetir la tripleta de nou amb el tres, el quatre de nou amb folre i el dos de nou amb folre i manilles. El resum, presentat per Agustí Forné, comptarà amb la narració de Carles Cortés i els comentaris de Joan Beumala. A plaça, el seguiment el faran Toni Comas i Anna Vallhonesta, que copsaran l'ambient i les opinions dels protagonistes.

 • Diada de Tots Sants de Vilafranca
  Veure vídeo

  Diada de Tots Sants de Vilafranca

  La temporada castellera crema les últimes etapes i en aquesta recta final, una de les diades que més expectació genera és la de Tots Sants, a Vilafranca del Penedès, l'última actuació de l'any dels Verds.
  Els Castellers de Vilafranca volen portar a plaça els seus millors castells de 10 i sense folre. Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró tenen com a objectiu superar novament la millor actuació del seu historial. Els Castellers de Sants s'han posat com a gran fita repetir el 2 de 9 amb folre i manilles, i finalment els Xiquets de Tarragona tenen en cartera els castells de nou i un possible assalt al pilar de 8.

  Els encarregats de retransmetre la diada de Santa Úrsula seran l'equip format per Agustí Forné en la presentació, Carles Cortés a la conducció, Toni Comas i Anna Vallhonesta a peu de plaça, i Joan Beumala a l'anàlisi tècnica.

  La temporada castellera crema les últimes etapes i en aquesta recta final, una de les diades que més expectació genera és la de Tots Sants, a Vilafranca del Penedès, l'última actuació de l'any dels Verds. Els Castellers de Vilafranca volen portar a plaça els seus millors castells de 10 i sense folre. Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró tenen com a objectiu superar novament la millor actuació del seu historial. Els Castellers de Sants s'han posat com a gran fita repetir el 2 de 9 amb folre i manilles, i finalment els Xiquets de Tarragona tenen en cartera els castells de nou i un possible assalt al pilar de 8. Els encarregats de retransmetre la diada de Santa Úrsula seran l'equip format per Agustí Forné en la presentació, Carles Cortés a la conducció, Toni Comas i Anna Vallhonesta a peu de plaça, i Joan Beumala a l'anàlisi tècnica.

Anar al contingut