El dia que va abdicar el rei

"De peó a rei", la història de Joan Carles

El treball és un repàs de la trajectòria del rei emèrit Joan Carles I el dia que va anunciar, l'any 2014, l'abdicació en favor del seu fill Felip de Borbó

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"De peó a rei" és un reportatge de 50 minuts elaborat per Jordi Muixí, dels serveis informatius de Televisió de Catalunya.

En aquest treball es fa una semblança de la figura del monarca i es ressegueix la biografia i les diferents etapes del regnat de Joan Carles, amb especial atenció a la mirada des de Catalunya respecte a la figura del monarca.

El treball de Jordi Muixí analitza els antecedents, quan l'any 1969 Franco el nomena el seu successor; l'abdicació del seu pare, Joan de Borbó i Battenberg (tercer fill d'Alfons XIII) l'any 1977; l'etapa de legitimació democràtica, amb l'arribada de la Constitució, i, finalment, la darrera etapa, en què, a causa dels casos que envolten la monarquia, ha distanciat la institució de la societat.

A "De peó a rei" hi participen l'historiador Joan B. Culla, que fa de fil conductor, i els testimonis, entre altres, de Miquel Roca, Jordi Carbonell, Narcís Serra i Joan Antoni Samaranch.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut