Dimecres, a les 22.35, a TV3

TV3 estrena "De llit en llit", un programa sobre els trastorns del son

Un viatge amb el doctor Estivill per explorar els problemes i les dificultats de les persones per descansar correctament
Eduard Estivill
Eduard Estivill

Aquest dimecres, a les 22.35, TV3 estrena "De llit en llit", un programa que explora els problemes i les dificultats de les persones per descansar correctament, i per conscienciar de la importància de dormir bé per viure millor.

Eduard Estivill, especialista en medicina del son, serà el fil conductor dels tres capítols de la sèrie, que es dedicaran als trastorns del son, a la llum i a la vida moderna. Les seves explicacions tindran com a contrapunt l'altre protagonista del programa: el llit, al qual dona veu l'actriu Anna Barrachina.

En el primer capítol, "De llit en llit" explicarà quines són les principals malalties que afecten el son, analitzarà els roncs i les apnees, i mostrarà com descansen persones grans i actives com el perruquer Lluís Llongueras.

En el segon programa explicarà els canvis en la manera de viure i descansar que han comportat la revolució industrial i la llum elèctrica. També parlarà de què representa viure amb molta o poca llum a Finlàndia, i de les dificultats per dormir d'una mare i el seu fill lactant.

En el tercer episodi, el doctor Estivill es proposa acompanyar la tripulació d'un avió en un vol de Madrid a Mèxic per experimentar com es gestiona el son en vols de llarga distància. A més, analitzarà l'insomni i descobrirà com els torns de treball de nit afecten la vida dels professionals de la infermeria.

VÍDEOS RELACIONATS