"D_Rap"
Molt aviat, estrena!

TV3 roda el docureality musical "D_RAP"

"D_RAP" és una sèrie documental que acosta la realitat d'un grup de músics, joves i urbans, a través de la seva música, el rap. El projecte va ser seleccionat en la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors de la CCMA i l'ICEC per trobar nous talents i formats de continguts per al 33.

"D_RAP" és un docureality musical que es basa en el col·lectiu La Masia, la versió catalana de La Cantera, que aplega diferents cantants i grups de rap de tot Espanya, amb centenars de milers de seguidors. SWIT EME i Deibit LDA en van ser promotors, però tenien la necessitat de fer rap en català. I així va néixer La Masia, un grup de músics joves que tenen les seves carreres en solitari (rap, trap, hip-hop…) però que s'han ajuntat en un projecte comú per impulsar la música urbana en català. El que busca és crear consciència i fer visible la realitat que viuen molts joves de Catalunya.

"D_RAP" és una sèrie documental destinada, en principi, a un públic adolescent i juvenil, tot i que també pot atraure qualsevol que estigui interessat en el moment complicat que viu la joventut catalana i la societat en general.

El plantejament és que, a traves d'ells, també es puguin donar a conèixer altres grups de Catalunya, com Tribade, un grup de raperes amb fonaments polítics i antisistema; la rapera sabadellenca Santa Salut, la lleidatana Elane o l'argentina Sofia Gabanna, que s'han instal·lat a Barcelona, i donar visibilitat a les veus femenines que s'obren camí dins d'aquest moviment, i que s'han fet un lloc en el mercat, amb una reivindicació feminista incontestable.

 

Els capítols

Cada episodi té una durada de 10 minuts i es basa a conèixer les seves opcions vitals i inquietuds artístiques. Els dos eixos bàsics són:

- Fer un seguiment del procés creatiu dels músics i rapers, i gaudir del resultat final. Cada episodi conclou amb una cançó.
- Conèixer els seus pensaments, les seves inquietuds, la seva visió de la vida, el país i l'època que els toca viure.

 

Els protagonistes

Tot i ser un grup sòlid que se sent com una família, els rapers i músics SWIT EME, Deibit LDA i Elane encapçalen el projecte de La Masia i també la sèrie "D_RAP". Tots tres tenen carreres individuals d'èxit al món del rap i, consegüentment, a les xarxes.

SWIT EME té uns 120.000 seguidors i 25.000 subscriptors a YouTube. Algunes de les seves cançons tenen més de 3 milions de visualitzacions. Té vídeos gravats amb la rapera Santa Salut, que també té uns 25.000 subscriptors a YouTube. SWIT EME i Deibit LDA, precursors de La Masia, tenen dues personalitats pronunciades, cadascun al seu estil, i amb una gran capacitat creativa.

La resta de membres de La Masia també participen activament en els episodis i, de mica en mica, se'ls anirà coneixent a tots.

Anar al contingut