Dissabte, a les 22.00, al 33

Un recull de la millor animació d'El Meu Primer Festival, a "Curtcircuit 33"

Lluís Salgado presenta un programa especial amb una retrospectiva d'El Meu Primer Festival, que celebra l'onzena edició del 9 al 24 de novembre
Els quatre curts que ofereix "Curtcircuit 33"

Els quatre curts que ofereix "Curtcircuit 33"

El Meu Primer Festival és una trobada internacional de cinema per a nens i nenes d'entre 2 i 12 anys que vol contribuir a la difusió d'un cinema plural i creatiu, amb una mostra de creacions cinematogràfiques d'arreu del món i de tots els temps. L'objectiu: entretenir i educar, estimular la imaginació i la creativitat, i despertar l'esperit crític.

El certamen vol ser una finestra per a l'exhibició d'obres inèdites o difícilment visibles en pantalles comercials, però també un espai de participació i de diàleg, on els nens són els autèntics protagonistes: un públic que veu, pensa, opina, pregunta, vota, crea… També vol ser un aparador de la creació contemporània pel que fa al cinema per a nens, però també vol contribuir a l'educació de la mirada cinematogràfica i a l'aprenentatge de la història del cinema.

El festival es concentra sobretot a la ciutat de Barcelona, però s'expandeix per tot el territori català i més enllà amb el seu format En Gira. I des del 2014 se celebra també a la ciutat de Madrid amb un format més petit.

El Meu Primer Festival està impulsat i coordinat per l'Associació Cultural MODIband i compta amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya (ICEC), l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i la Diputació de Barcelona.

"Curtcircuit 33" ofereix un programa especial amb una selecció de quatre curtmetratges per a tots els públics, de produccions guardonades i seleccionades en edicions anteriors d'El Meu Primer Festival.

L'elefant i la bicicleta (Le vélo de l'éléphant) - França
Un elefant viu en una ciutat entre la gent normal i treballa d'escombriaire. Un dia veu un anunci enorme d'una bicicleta i es pensa que és de la seva mida. A partir d'aquest moment, la seva vida se centrarà a aconseguir la bicicleta costi el que costi!

El petit cassó de l'Anatole (La petite casserole d'Anatole) – França
Ser diferent no ha de voler dir per força res de negatiu. Al contrari, pot ser una font d'avantatges i oportunitats per créixer. Aquest missatge tan positiu es desprèn del curt "El cazo de Lorenzo" ("La petite casserole d'Anatole") dirigit el 2014 pel realitzador francès Éric Montchaud i basat en el popular llibre d'Isabelle Carrier del mateix títol, que ha obtingut molts premis a festivals internacionals i una nominació als premis Cesar.

Por de volar (Fear of Flying) – Irlanda
En Dougal és un ocellet que té por de volar. A les nits té un malson en què és incapaç d'alçar el vol i cau sempre a terra, i durant el dia va caminant a tot arreu en lloc d'enfrontar-se a les seves pors. Com s'ho farà per migrar cap al sud, quan arribi l'hivern més dur?

5,80 metres (5 mètres 80) - França
Què passa a les piscines olímpiques quan estan tancades al públic? Aquest curtmetratge revela que a primera hora del matí hi ha els entrenaments de salt de trampolí de les girafes!