Una imatge dels curts "Radio Dolores", "El cassó de l'Anatole", "Por de volar" i "Grand prix"
"Radio Dolores", "El cassó de l'Anatole", "Por de volar" i "Grand prix" són 4 dels 7 curts que emetrà "Curtcircuit 33"
Curtmetratges internacionals d'animació en una retrospectiva de "Curtcircuit 33"

7 curts d'animació guardonats en un especial de l'Animac

Coincidint amb l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, "Curtcircuit 33" ha ofert set curtmetratges d'animació guardonats que mostren les tècniques més diverses del gènere

El programa especial de "Curtcircuit33" dedicat a l'Animac 2020 ha permès veure una retrospectiva amb set curtmetratges internacionals d'animació guardonats en diferents festivals. D'entre tots destaca "Radio Dolores", de Katariina Lillqvisq, guanyadora del Premi Animation Master 2019.

A "Radio Dolores", els personatges estan representats per titelles en una pel·lícula que parla de com les històries personals queden subjectes als designis de la història amb majúscula. "Radio Dolores" és un curtmetratge de l'animadora finlandesa Katariina Lillqvist, tot un referent de la tècnica de l'"stop-motion". L'animadora va guanyar l'Os de Plata a la Berlinale l'any 1996 amb el curt "Maalaislääkäri", i amb "Radio Dolores" va guanyar el Premi Especial del Jurat, a la millor música al festival d'Annecy l'any 2017, i el Premi Animation Master 2019.

 

"Fora de pista" ("Hors Piste") és una història sense diàlegs, però amb gags molt enginyosos, i sobretot, un sentit de l'humor entre naïf i gamberro. Un curt preseleccionat per a l'Oscar 2020 al millor curt d'animació produït per l'escola de cinema d'animació ENSI i realitzada per Léo Brunel, Loris Cavalier, Camille Jalabert, i Oscar Mallet.


A "Ser o no ser... Taronja" veiem què passa quan una petita taronja deprimida decideix sortir de la caixa per anar a l'altre costat de la botiga i conèixer una colla d'alegres pinyes ballarines. Un curt dirigit per John Banana (França).


A "Por de volar" ("Fear of Flying"), un curt dirigit per l'irlandès Conor Finnegan, coneixem en Dougal, un petit ocell que té por de volar. De nit té un malson: és incapaç d'alçar el vol i cau sempre a terra, i durant el dia va caminant a tot arreu en lloc d'enfrontar-se a les seves pors.

 

"Grand prix" és una cinta dirigida per les catalanes Anna Solanas i Marc Riba. Cel clar. Vehicles situats a la graella de sortida. En Blas, l'Ivan i l'Héctor ocupen els seus llocs. Això està a punt de començar! Preparats, llestos...


L'Anatole és un nen decidit i afectuós que té una peculiaritat: arrossega un cassó amb un cordill. Ha de fer un doble esforç per jugar com ho fan els altres. Però ser diferent no ha de voler dir per força res de negatiu. Al contrari, pot ser una font d'avantatges i oportunitats per créixer. Aquest missatge tan positiu es desprèn del curt "El petit cassó de l'Anatole" (La petite casserole d'Anatole) dirigit el 2014 pel realitzador francès Éric Montchaud i basat en el popular llibre d'Isabelle Carrier del mateix nom, que ha obtingut molts premis en festivals internacionals i una nominació als Premis César.


"5,80 metres"
Què hi passa a les piscines olímpiques quan estan tancades al públic? Aquest curtmetratge francès dirigit per Nicolas Deveaux revela que a primera hora del matí hi ha els entrenaments de salt de trampolí de les girafes.

Anar al contingut