Zupa ogorkowa (Sopa de cogombres fermentats) - Polònia
- Programa: Karakia
- Cuina: Jolanta Olejniczak, Palma
INGREDIENTS
- 1/2 kg de cogombres fermentats
- 5-6 patates mitjanes
- 4 pastanagues
- 1 arrel de julivert
- 1 porro petit
- 2 l d'aigua
- un tros de carn (vedella, pollastre...)
- 1 fulla de llorer
- 2 llavors de pebre anglès
- pebre negre mòlt
- 2 cullerades de farina
- 150 ml de crema de llet
- 3 cullerades d'oli
- sal
PREPARACIÓ
Prepareu un brou amb l'aigua i el tall (porc, vedella o pollastre). Condimenteu-lo generosament amb els pebres, la fulla de llorer i la sal.
Ratlleu les pastanagues i l'arrel de julivert. Peleu i talleu a trossets ben petits les patates. Afegiu-ho tot a l'olla del brou.
Cap al final de la cocció del brou, afegiu-hi els cogombres fermentats, també ratllats o, si ho preferiu, tallats molt petits, i deixeu que tot plegat cogui uns 15 minuts més.
Al final, deixateu la farina amb la crema de llet i incorporeu-ho a l'olla.
Ratlleu les pastanagues i l'arrel de julivert. Peleu i talleu a trossets ben petits les patates. Afegiu-ho tot a l'olla del brou.
Cap al final de la cocció del brou, afegiu-hi els cogombres fermentats, també ratllats o, si ho preferiu, tallats molt petits, i deixeu que tot plegat cogui uns 15 minuts més.
Al final, deixateu la farina amb la crema de llet i incorporeu-ho a l'olla.