Zimne nozki (Àspic de pollastre i verdures "Cames fredes") - Polònia
- Programa: Karakia
- Cuina: Jolanta Olejniczak, Palma
INGREDIENTS
- 1/2 kg de pollastre
- 2 llavors de pebre anglès
- 2 fulles de llorer
- 1 api
- julivert
- 3 pastanagues
- gelatina neutra en pols
- pebre negre mòlt
- farina de blat de moro (opcional)
- 1 l d'aigua
- sal
PREPARACIÓ
Prepareu un brou amb el pollastre i les verdures. Salpebreu-lo generosament i aromatitzeu-lo amb un parell de fulles de llorer.
Un cop tingueu llest el brou, traieu-ne el llorer. Retireu-ne el tall i les verdures i trossegeu-ho tot ben petit; repartiu-ho en motllos individuals o en tasses.
Escalfeu el brou i afegiu-hi la gelatina neutra; la proporció sol ser d'un sobret de gelatina per un litre de brou. Si preferiu que el brou sigui una mica espès, desfeu una culleradeta de farina de blat de moro en una tasseta d'aigua i afegiu-la al brou. Ompliu els motllos o les tasses amb el brou i deixeu-ho refredar a la nevera entre dues i tres hores abans de servir-ho.
Un cop tingueu llest el brou, traieu-ne el llorer. Retireu-ne el tall i les verdures i trossegeu-ho tot ben petit; repartiu-ho en motllos individuals o en tasses.
Escalfeu el brou i afegiu-hi la gelatina neutra; la proporció sol ser d'un sobret de gelatina per un litre de brou. Si preferiu que el brou sigui una mica espès, desfeu una culleradeta de farina de blat de moro en una tasseta d'aigua i afegiu-la al brou. Ompliu els motllos o les tasses amb el brou i deixeu-ho refredar a la nevera entre dues i tres hores abans de servir-ho.