Zemiakové placky (Truites de patata ratllada) - Eslovàquia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Pavol Sabol i Vladimir Lozinsky, Barcelona

INGREDIENTS

  • 6 patates
  • farina
  • 1 ou
  • marduix (al vostre gust)
  • aigua
  • sal
  • oli suau
  • Per a la salsa de iogurt:
  • iogurt del tipus grec
  • all
  • anet sec

PREPARACIÓ

Peleu les patates i reserveu-les amb aigua.
Ratlleu-les en un bol (no cal que reserveu el midó que desprenen) i tritureu-les de seguida, per evitar que s'oxidin.
Incorporeu-hi l'ou i aneu-hi afegint farina i remenant alhora, fins que obtingueu una massa que no sigui ni gaire líquida ni gaire espessa.
Poseu-hi el marduix trinxat i la sal i deixeu-ho reposar al voltant d'una hora. Convé que hagi començat a fermentar una mica abans de fregir.
Escampeu un bon raig d'oli pel fons d'una paella. Quan sigui ben calent, aneu-hi fregint porcions de massa de patata. Preneu com a mida un cullerot gairebé ple (tot dependrà de la mida de la paella).
Distribuïu la pasta pel fons de la paella i, un cop daurada d'un costat, ajudeu-vos amb un parell de pales de fusta per girar-la i coure-la de l'altre costat. Han de quedar ben rosses.
Serviu les truites amb una salsa de iogurt. Trinxeu l'anet i un all ben menut i barregeu-ho amb un iogurt cremós.

Anar al contingut