Yuca con mojo (Iuca amb salsa) - Cuba
- Programa: Karakia
- Cuina: Elsie Nuiry, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 iuques mitjanes
- 2 llimones
- 3 alls
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per pelar la iuca, talleu-li la part superior i partiu-la en 3 o 4 trossos. Feu a cada tros una incisió una mica fonda i, amb els dits, arranqueu-ne la pell. És preferible que la capa que arranqueu sigui una mica gruixuda, ja que la part de la iuca propera a la pell és amargant. Talleu cada tros en bocins més petits.
Poseu força aigua en una olla i, quan arrenqui el bull, aboqueu-hi els trossos de iuca i feu-los coure fins que siguin tous.
Quan la iuca ja sigui cuita, "espanteu-la" amb una mica d'aigua freda (com faríeu amb la pasta, per aturar-ne la cocció).
Per preparar el mojo (salsa) trinxeu els alls i sofregiu-los junt amb el suc de les llimones i una mica de sal.
Poseu els trossos de iuca ben escorreguts en una safata i, per sobre, aboqueu-hi el mojo (si ho preferiu, podeu servir la salsa en un bol a part i cadascú se'n serveix al seu gust).
Poseu força aigua en una olla i, quan arrenqui el bull, aboqueu-hi els trossos de iuca i feu-los coure fins que siguin tous.
Quan la iuca ja sigui cuita, "espanteu-la" amb una mica d'aigua freda (com faríeu amb la pasta, per aturar-ne la cocció).
Per preparar el mojo (salsa) trinxeu els alls i sofregiu-los junt amb el suc de les llimones i una mica de sal.
Poseu els trossos de iuca ben escorreguts en una safata i, per sobre, aboqueu-hi el mojo (si ho preferiu, podeu servir la salsa en un bol a part i cadascú se'n serveix al seu gust).