Yinya-bia (Refresc de gingebre) - Guinea Equatorial
- Programa: Karakia
- Cuina: Joaquín Changue i Donato Lola, Associació Riebapua, Barcelona
INGREDIENTS
- arrels de gingebre
- suc de llimona
- aigua
- sucre
- clau d'olor
PREPARACIÓ
Bulliu les arrels de gingebre senceres amb molta aigua.
Després afegiu-hi el suc de llimona (unes tres vegades més de la quantitat de gingebre que hem bullit) i el sucre (el doble que de gingebre).
Mentre bull, afegiu-hi el clau d'olor.
Quan hagi refredat a temperatura ambient, coleu-ho i deixeu-ho a la nevera.
Serviu-ho molt fred i, si ho voleu, combinat amb alcohol.
Després afegiu-hi el suc de llimona (unes tres vegades més de la quantitat de gingebre que hem bullit) i el sucre (el doble que de gingebre).
Mentre bull, afegiu-hi el clau d'olor.
Quan hagi refredat a temperatura ambient, coleu-ho i deixeu-ho a la nevera.
Serviu-ho molt fred i, si ho voleu, combinat amb alcohol.