“Xupa-xups” de pollastre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Enric Garde (músic de La Floresta)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 24 ales de pollastre
  • 4 remolatxes petites
  • 200 g manats de mongeta tendra
  • 200 g moniatos
  • una mica d'oli de coco
  • oli d'oliva
  • pa ratllat
  • herbes aromàtiques (romaní, farigola, orenga...)
  • Per fer la salsa:
  • salsa de soja
  • 2 cullerades de pebre rosa en gra
  • 20 g de mantega
  • 1 got de vi negre
  • una polsim de gingebre

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 270 graus.

Per fer els xupa-xups, agafeu la part de l'ala del pollastre que sembla una cuixeta i feu baixar la carn, arremangant-la, de manera que gireu la pell, la carn queda per fora, l'os queda pelat i la carn queda en forma de boleta, al capdavall.

Seguidament, enfarineu amb pa ratllat els xupa-xups, poseu-los drets en una safata de forn, prèviament untada amb oli de coco, a fi que s'aguantin damunt la part més ampla, i deixeu-los coure al forn a 200 graus durant 45 minuts fins que els xupa-xups estiguin ben torrats (l'os de l'ala ha de quedar negre).

Mentrestant aneu tallant a bastonets, tots de la mateixa mida, les mongetes i les remolatxes. Després, poseu-les amb una mica d'aigua durant 5 minuts al microones a temperatura màxima i reserveu-les.

A continuació, peleu els moniatos, bulliu-los 20 minuts en aigua amb una mica d'herbes (romaní, farigola, orenga...) i un raig d'oli, aneu-los remenant i, quan estiguin cuits, reserveu-los.

Per fer la salsa, en un cassó poseu a desfer, a foc alt, la mantega amb el gingebre i el pebre rosa en gra, i deixeu que les boletes de pebre comencin a enrossir-se. Seguidament, afegiu-hi el vi negre i un raig de la salsa de soja i deixeu que redueixi a foc lent uns 15 minuts.

Finalment, en una planxa ben calenta, marqueu les mongetes i les remolatxes amb una mica d'oli d'oliva.

I ja per acabar, traieu el pollastre del forn, unteu cada xupa-xups amb la salsa que heu preparat, col•loqueu-los al plat en la disposició de les hores d'un rellotge, poseu les mongetes i les remolatxes al mig del plat, en forma de xarxa, doneu un toc final al plat

col•locant els moniatos sobre les verdures i regueu-ho tot amb una mica de la salsa que heu preparat.
Anar al contingut