Xocolata líquida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Chocovic, s.a., fàbrica de xocolates
INGREDIENTS
- Per a la xocolata negra amargant:
- 450 g de llet fresca
- 50 g de nata líquida
- 175 g de cobertura de xocolata amb 71% de cacau
- 1 pols de sal
- Per a la xocolata amb vainilla:
- 425 g de llet fresca
- 20 g de mel
- 1 canó de vainilla
- 100 g de cobertura de xocolata amb 71% de cacau
- Per a la xocolata amb te de llessamí:
- 450 g de llet fresca
- 50 g de nata líquida
- 100 g de te de llessamí
- 90 g de xocolata amb llet
- 20 g de xocolata negra amb 71% de cacau
PREPARACIÓ
Xocolata amb vainilla: comenceu escalfant la llet fresca amb la mel i mentrestant foneu la xocolata al bany maria vigilant que no us hi entri gens d'aigua.
Aleshores agafeu un canó de vainilla, obriu-lo de dalt a baix i traieu-li tota la polpa i, juntament amb el canó, afegiu-ho a la llet i feu-ho bullir. Un cop la xocolata estigui desfeta, aboqueu-hi una mica de llet i barregeu-ho bé perquè no se us hi facin grumolls. Tireu-hi un pols de sal, i després, a poc a poc, acabeu-hi de tirar tota la llet. Barregeu-ho i serviu-ho. Xocolata negra amargant: foneu la xocolata al bany maria i per altra banda bulliu la llet amb la crema de llet. Per fer la barreja, seguiu els mateixos de la recepta anterior. Xocolata amb te de llessamí: foneu les dues xocolates al bany maria i paral.lelament bulliu la llet amb la crema de llet amb te de llessamí. Deixeu-ho que bulli uns minuts com si féssiu una infusió. Coleu la llet i barregeu-la amb la xocolata.
Aleshores agafeu un canó de vainilla, obriu-lo de dalt a baix i traieu-li tota la polpa i, juntament amb el canó, afegiu-ho a la llet i feu-ho bullir. Un cop la xocolata estigui desfeta, aboqueu-hi una mica de llet i barregeu-ho bé perquè no se us hi facin grumolls. Tireu-hi un pols de sal, i després, a poc a poc, acabeu-hi de tirar tota la llet. Barregeu-ho i serviu-ho. Xocolata negra amargant: foneu la xocolata al bany maria i per altra banda bulliu la llet amb la crema de llet. Per fer la barreja, seguiu els mateixos de la recepta anterior. Xocolata amb te de llessamí: foneu les dues xocolates al bany maria i paral.lelament bulliu la llet amb la crema de llet amb te de llessamí. Deixeu-ho que bulli uns minuts com si féssiu una infusió. Coleu la llet i barregeu-la amb la xocolata.