Xocolata especiada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Pujol
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Escola d'Hoteleria Joviat, Manresa (Barcelona)
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La xocolata és un aliment energètic, que si es pren amb moderació i preferiblement amb un alt percentatge de cacau, té propietats estimulants i antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- Pel pa de pessic
- 8 rovells d'ou
- 4 clares d'ou
- 250 g xocolata negra
- Per al cremós de xocolata amb llet i espècies
- 150 g de xocolata amb llet (llàgrimes)
- 100 g de nata
- Cardamom en pols
- Gingebre ratllat
- Per la làmina de xocolata blanca especiada
- 50 g de xocolata blanca
- pebre vermell dolç
- anís estrellat en pols
- canyella en pols
- sal en escates
- Altres
- 4 galetes speculoos
- 1 làmina d'or
- fulles d'atzina
- sal de Maldon
- oli d'oliva
- sèsam
PREPARACIÓ
FEM EL PA DE PESSIC:
En un bol de vidre al microones, desfem la xocolata negra. 30 segons.
Afegim al bol de la xocolata fosa els 8 rovells i les 4 clares. Ho remenem amb varetes manuals. Que quedi ben lligat.
Preparem el sifó
Hi posem una càrrega de gas.
Posem la barreja tèbia dins del sifó.
Sacsegem bé. 3 cops.
Posem l'escuma dins dels gots.
Ho posem al microones 1 minut.
PER FER EL CREMÓS DE XOCOLATA:
Bullim la nata en un cassó i deixem que arrenqui el bull.
Posem la xocolata picada. Ho remenem bé.
30 segons.
Afegim les espècies. Ho remenem tot bé.
Ho posem en un bol.
Ho reservem a la nevera durant 2 hores.
PER FER LA LÀMINA DE XOCOLATA BLANCA:
Desfem la xocolata blanca al microones.
Deixem que es refredi.
Amb una cullera, fem uns botonets i els aplanem.
Afegim les espècies en pols.
EMPLATAR:
En un plat pla.
Posarem dos trossos de pa de pessic.
Esmicolem les galetes speculoos.
Les posem a sota del cremós.
Dos encenalls de cremós de xocolata.
Decorem amb les taules de xocolata blanca.
La làmina d'or, les fulles d'alzina, una mica de sal d'escates, oli d'oliva i sèsam.
En un bol de vidre al microones, desfem la xocolata negra. 30 segons.
Afegim al bol de la xocolata fosa els 8 rovells i les 4 clares. Ho remenem amb varetes manuals. Que quedi ben lligat.
Preparem el sifó
Hi posem una càrrega de gas.
Posem la barreja tèbia dins del sifó.
Sacsegem bé. 3 cops.
Posem l'escuma dins dels gots.
Ho posem al microones 1 minut.
PER FER EL CREMÓS DE XOCOLATA:
Bullim la nata en un cassó i deixem que arrenqui el bull.
Posem la xocolata picada. Ho remenem bé.
30 segons.
Afegim les espècies. Ho remenem tot bé.
Ho posem en un bol.
Ho reservem a la nevera durant 2 hores.
PER FER LA LÀMINA DE XOCOLATA BLANCA:
Desfem la xocolata blanca al microones.
Deixem que es refredi.
Amb una cullera, fem uns botonets i els aplanem.
Afegim les espècies en pols.
EMPLATAR:
En un plat pla.
Posarem dos trossos de pa de pessic.
Esmicolem les galetes speculoos.
Les posem a sota del cremós.
Dos encenalls de cremós de xocolata.
Decorem amb les taules de xocolata blanca.
La làmina d'or, les fulles d'alzina, una mica de sal d'escates, oli d'oliva i sèsam.