Xocolata blanca amb crema de coco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mey Hofmann
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hofmann, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la crema de xocolata blanca:
  • 170 g de xocolata blanca
  • 115 g de llet
  • 3 g de gelatina en pols
  • 20 g d'aigua
  • 200 g de nata semimuntada
  • Per a la crema de coco:
  • 250 g de nata
  • 250 g de polpa de coco
  • 6 rovells d'ou
  • 90 g de sucre
  • 2 fulls de gelatina
  • Per al cristal·lí de pinya:
  • 4 talls prims de pinya baby
  • aigua, sucre i llimona
  • pinya baby tallada a daus
  • sucre fos

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la xocolata blanca tallada a trossos en una safata sobre un Silpat i deixeu-la coure al forn durant 30 minuts a 120 graus.

Mentrestant, poseu en un cassó l'aigua, el sucre i una mica de suc de llimona i deixeu-ho coure fins que es formi un caramel.

Per fer el cristal·lí de pinya, poseu els talls de pinya en una safata de forn sobre un Silpat, unteu-les amb el caramel i deixeu-les coure al forn a 180 graus durant 45 minuts. Seguidament, gaurniu-les amb el sucre fos per sobre, fent una mena de fils i deixeu-ho refredar.

Per fer la crema de xocolata blanca, poseu en un cassó la llet, la nata i la gelatina en pols ja dissolta en aigua i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Després, afegiu-hi la xocolata blanca torrada i tritureu-ho amb el túrmix. Tot seguit, ompliu una copa fins a la meitat amb la crema de xocolata i deixeu-la refredar a la nevera durant una estona.

A continuació, poseu en un cassó la polpa de coco i la nata, deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull, retireu-ho del foc i reserveu-ho.

Per fer la crema de coco, poseu en un cassó els rovells i el sucre i remeneu-ho bé amb un batedor. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el coco bullit amb la nata i la gelatina, ja remullada i escorreguda, remeneu-ho amb el batedor i deixeu-ho coure a foc suau fins que espesseixi.

Finalment, traieu la copa amb la crema de xocolata de la nevera, cobriu-la amb la crema de coco i torneu-la a deixar refredar a la nevera durant 15 minuts més. I ja per acabar, poseu els daus de pinya sobre la copa i guarniu el plat amb el cristal·lí de pinya.
Anar al contingut