Xocolata amb xurros

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 230 g de farina   

    200 g de xocolata a la tassa   

    60 g de mantega  

    260 g de sucre (200 per empolsinar)   

    600 ml de llet   

    450 ml d'aigua   

    1 culleradeta de gingebre en pols   

    2 ous   

    2 cullerades de crema de cacauet   

    2 fulles de menta   

    1 caiena   

    Oli OVE  

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Preparem la massa dels xurros. Posem un pot al foc amb 250 ml d'aigua, 60 g de mantega, 60 g de sucre i un polsim de sal.   
  2. Tamisem 230 g de farina en un bol amb un colador perquè no hi hagi grumolls. Afegim la farina dins el pot i ho barregem bé.  
  3. Retirem el pot del foc i amb una espàtula hi incorporem un ou. Un cop la massa l'ha acceptat, n'hi posem un altre. Fiquem la pasta en una mànega pastissera amb el broquet estrellat. Haurà de reposar quatre hores a la nevera.  
  4. Un cop ja està ben freda, fregim els xurros. Posem al foc una parisienne o similar amb oli d'oliva calent. Haurem d'anar prement la mànega i tallant els xurros amb un ganivet o les tisores. Anirem traient els xurros a mesura que estiguin torrats i els deixarem a sobre de paper absorbent per treure'n l'excés d'oli. Després els posarem en una plata amb 200 g de sucre perquè quedin empolsinats.  
  5. Preparem la xocolata. En un pot al foc, hi posem 600 ml de llet, 200 ml d'aigua, 1 caiena, 1 culleradeta de postres de gingebre en pols i dues fulles de menta. Ho escalfem fins que arrenqui el bull i ho retirem del roc. Ho deixem reposar tapat deu minuts.  
  6. Colem la infusió en un pot més gros. Hi afegim 200 g de xocolata a la tassa i dues cullerades soperes de crema de cacauet. Ho portem a ebullició fins que espesseix.  
  7. Servim en un tassa la xocolata i un plat ple de xurros. 
Anar al contingut