Xebaquilla (Llaços dolços) - Marroc
- Programa: Karakia
- Cuina: Jamila Ben Said, Barcelona
INGREDIENTS
- farina
- ametlles
- llevat
- sèsam
- mantega
- 2 ous
- safrà
- sal
- mel
- oli de gira-sol
- sahar (una mena d'aigua de gessamí)
PREPARACIÓ
Tritureu les ametlles fins que n'aconseguiu farina d'ametlla. Les quantitats dels ingredients dependran de la quantitat de pastes que vulguem fer; com a referència, normalment, se sol posar a parts iguals farina i farina d'ametlla.
En un bol, feu-hi una massa amb tots els ingredients excepte la mel i afegiu-hi una mica d'aigua tèbia. D'aquesta manera us serà més fàcil pastar-ho i obtindreu una massa fina i compacta. Quan estigui ben pastada, esteneu la massa amb un corró i, després, talleu-la a tires; doblegueu cada tira com si fos un acordió i doneu-hi una forma semblant a un llaç.
Fregiu aquests llaços en una paella amb força oli de gira-sol i, un cop daurats, deixeu-los escórrer en un colador.
Escalfeu la mel i tireu-la per sobre de les pastes fregides. Escampeu-hi unes quantes llavors de sèsam i ja ho tindreu a punt.
En un bol, feu-hi una massa amb tots els ingredients excepte la mel i afegiu-hi una mica d'aigua tèbia. D'aquesta manera us serà més fàcil pastar-ho i obtindreu una massa fina i compacta. Quan estigui ben pastada, esteneu la massa amb un corró i, després, talleu-la a tires; doblegueu cada tira com si fos un acordió i doneu-hi una forma semblant a un llaç.
Fregiu aquests llaços en una paella amb força oli de gira-sol i, un cop daurats, deixeu-los escórrer en un colador.
Escalfeu la mel i tireu-la per sobre de les pastes fregides. Escampeu-hi unes quantes llavors de sèsam i ja ho tindreu a punt.