Xapata d'oli d'oliva amb sègol
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Anna Bellsolà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Baluard, Barcelona (Barceloneta)
INGREDIENTS
- 800 g de farina blanca
- 200 g de sègol
- 700 g d'aigua
- 100 g d'oli d'oliva
- 25 g de llevat
- 20 g de sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol la farina, el sègol, el llevat, la sal i l'aigua i amasseu-ho amb les mans durant 15 minuts.
Seguidament, afegiu-hi l'oli d'oliva i continueu amassant. A continuació, poseu la massa en una safata enfarinada, poseu-hi una mica d'oli per sobre, tapeu-la amb paper film i deixeu-la reposar a la nevera durant 12 hores. Tot seguit, talleu la massa en peces rectangulars d'uns 400 grams i deixeu-les reposar durant 40 minuts. Finalment, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn durant 40 minuts a 250 graus.
Seguidament, afegiu-hi l'oli d'oliva i continueu amassant. A continuació, poseu la massa en una safata enfarinada, poseu-hi una mica d'oli per sobre, tapeu-la amb paper film i deixeu-la reposar a la nevera durant 12 hores. Tot seguit, talleu la massa en peces rectangulars d'uns 400 grams i deixeu-les reposar durant 40 minuts. Finalment, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn durant 40 minuts a 250 graus.