Xampinyons farcits de sobrassada, formatge i secret ibèric
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oscar Amador
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Les Temptacions, Palau Solità i Plegamans (Vallès Occidental)
- Informació nutricional -Obre
Els porcs de raça ibèrica, pel seu contingut en àcid oleic, reben el sobrenom de olivera amb potes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per fer els xampinyons:
- 8 xampinyons (nets i sense peu)
- 400 g de mozzarella rallada
- oli d'oliva
- Per fer el farcit:
- 50 g de sobrassada
- 20 g de formatge mascarpone
- 50 g de secret ibèric de gla
- 1 ou
- sal i pebre
- oli d'oliva
- Per fer el chutney:
- 8 pebrots del piquillo en llauna
- 3 cullerades de mel
- 1 cullerada de vinagre balsàmic
- 1 culleradeta de pebre vermell fumat (de la Vera)
- romaní (opcional per decorar)
- farigola fresca (opcional per decorar)
PREPARACIÓ
Per començar, marqueu els xampinyons en una paella amb oli pels dos cantons i reserveu-los.
Mentrestant, per fer el farcit dels xampinyons, en una paella amb oli saltegeu els talls de secret ibèric, prèviament salpebrats, fins que quedin ben torrats i escalfeu la sobrassada al microones. Després, tritureu tots els ingredients amb la batedora: la carn, la sobrassada, l'ou i el mascarpone.
Per fer el chutney, introduïu tots els ingredients a la batedora i emulsioneu-ho fins que ens quedi una salsa ben fina.
Tot seguit, ompliu els xampinyons amb el farcit, posem per sobre de cadascun la mozzarella i gratineu-ho al forn a 200 ºC durant 8 o 10 minuts.
I ja per acabar, poseu una base de chutney al plat, col·loqueu-hi els xampinyons a sobre i podeu acabar el plat amb una branqueta de farigola i una altra de romaní.
Mentrestant, per fer el farcit dels xampinyons, en una paella amb oli saltegeu els talls de secret ibèric, prèviament salpebrats, fins que quedin ben torrats i escalfeu la sobrassada al microones. Després, tritureu tots els ingredients amb la batedora: la carn, la sobrassada, l'ou i el mascarpone.
Per fer el chutney, introduïu tots els ingredients a la batedora i emulsioneu-ho fins que ens quedi una salsa ben fina.
Tot seguit, ompliu els xampinyons amb el farcit, posem per sobre de cadascun la mozzarella i gratineu-ho al forn a 200 ºC durant 8 o 10 minuts.
I ja per acabar, poseu una base de chutney al plat, col·loqueu-hi els xampinyons a sobre i podeu acabar el plat amb una branqueta de farigola i una altra de romaní.