Xampinyons farcits de sobrassada, formatge i secret ibèric

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oscar Amador
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Les Temptacions, Palau Solità i Plegamans (Vallès Occidental)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els porcs de raça ibèrica, pel seu contingut en àcid oleic, reben el sobrenom de “olivera amb potes”.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per fer els xampinyons:
  • 8 xampinyons (nets i sense peu)
  • 400 g de mozzarella rallada
  • oli d'oliva
  • Per fer el farcit:
  • 50 g de sobrassada
  • 20 g de formatge “mascarpone”
  • 50 g de secret ibèric de gla
  • 1 ou
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • Per fer el “chutney”:
  • 8 pebrots del “piquillo” en llauna
  • 3 cullerades de mel
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic
  • 1 culleradeta de pebre vermell fumat (de la Vera)
  • romaní (opcional per decorar)
  • farigola fresca (opcional per decorar)

PREPARACIÓ

Per començar, marqueu els xampinyons en una paella amb oli pels dos cantons i reserveu-los.

Mentrestant, per fer el farcit dels xampinyons, en una paella amb oli saltegeu els talls de secret ibèric, prèviament salpebrats, fins que quedin ben torrats i escalfeu la sobrassada al microones. Després, tritureu tots els ingredients amb la batedora: la carn, la sobrassada, l'ou i el mascarpone.

Per fer el “chutney”, introduïu tots els ingredients a la batedora i emulsioneu-ho fins que ens quedi una salsa ben fina.

Tot seguit, ompliu els xampinyons amb el farcit, posem per sobre de cadascun la mozzarella i gratineu-ho al forn a 200 ºC durant 8 o 10 minuts.

I ja per acabar, poseu una base de “chutney” al plat, col·loqueu-hi els xampinyons a sobre i podeu acabar el plat amb una branqueta de farigola i una altra de romaní.
Anar al contingut