Xai tendre farcit amb formatge i peres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Eduard Azuaza
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Les voltes de San Sebastià, Moià

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 colls de xai
  • 200 g de formatge de búfala
  • mantellina de porc
  • 1/2 l de vi blanc
  • 2 peres conference
  • 1 all
  • sal, pebre, oli i una mica d'aigua

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el colls de xai al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 3 hores ben coberts de vi blanc, oli i aigua, sal i pebre. Quan estiguin cuits, desosseu els colls i reserveu el suc de la cocció.

A continuació, prepareu un llit amb paper film, disposeu-hi a sobre la mantellina, poseu-hi un coll al damunt, seguidament un tall de formatge, cobriu-ho amb l'altre coll de xai, emboliqueu-ho amb la mantellina i el paper film fent com un caneló i reserveu-ho a la nevera durant 24 hores.

Mentrestant, en un cassó amb oli d'oliva, estofeu les peres tallades a octaus durant 5 minuts. Després, afegiu-hi l'all picat i els suc dels colls i deixeu-ho reduir durant 10 minuts. Tot seguit, talleu el caneló, incorporeu-lo a la paella i deixeu-lo escalfar una mica.

I ja per acabar, emplateu els talls de caneló i salseu-ho amb les peres i el seu suc.
Anar al contingut