Xai (Te) - Almaty, Kazakhstan
- Programa: Karakia
- Cuina: Elmira Abdikanova, Vic
INGREDIENTS
- fulles de te
- aigua
- llet
- fruita seca variada
PREPARACIÓ
Escaldeu les fulles de te amb aigua bullent i deixeu-ho reposar uns quants minuts.
La manera típica de servir-lo al Kazakhstan és posant a cada tassa primer la llet i després un raig de te, colant-lo directament de la tetera amb un colador de forats petitíssims perquè no hi caigui cap fulla.
El sucre és un tema a part. Allà gairebé no se n'hi posa ningú. I els que en prenen, se'l solen posar a la mà i el van llepant. D'aquesta manera no es perd el gust del te (si més no, això és el que deia l'àvia de l'Elmira).
El te se sol prendre acompanyat de fruita seca: dàtils, panses, figues, orellanes, nous… o pastissets dolços farcits també de fruita seca.
La manera típica de servir-lo al Kazakhstan és posant a cada tassa primer la llet i després un raig de te, colant-lo directament de la tetera amb un colador de forats petitíssims perquè no hi caigui cap fulla.
El sucre és un tema a part. Allà gairebé no se n'hi posa ningú. I els que en prenen, se'l solen posar a la mà i el van llepant. D'aquesta manera no es perd el gust del te (si més no, això és el que deia l'àvia de l'Elmira).
El te se sol prendre acompanyat de fruita seca: dàtils, panses, figues, orellanes, nous… o pastissets dolços farcits també de fruita seca.