Xai rostit amb figat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Llavina
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- 1 cuixa de xai
- 1 culleradeta de curri
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 1 culleradeta de garam masala
- 2 alls
- tasseta d'oli d'oliva
- 1 bresa (pastanaga, ceba i all)
- sal i pebre
- Per al figat:
- 1/2 kg de figues fresques
- 100 g de sucre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol el curri, el pebre vermell, el garam masal, els alls picats i l'oli i remeneu-ho bé.
Seguidament, unteu la cuixa de xai i deixeu-la macerar a la nevera durant tota la nit.
Per fer el figat, poseu en un cassó les figues tallades a trossos i el sucre i deixeu-ho coure a foc molt suau.
Mentrestant, en una olla exprés amb una mica d'oli, poseu-hi el xai salpebrat. Quan estigui una mica daurat, afegiu-hi la bresa de verdures, el brou, tapeu l'olla i deixeu-ho coure 30 minuts. Després, retireu el xai, coleu el brou, aboqueu-hi una mica de la salsa de macerar i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, feu una base amb el figat al centre del plat, poseu-hi el xai a sobre i salseu-ho amb la salsa de la cocció.
Seguidament, unteu la cuixa de xai i deixeu-la macerar a la nevera durant tota la nit.
Per fer el figat, poseu en un cassó les figues tallades a trossos i el sucre i deixeu-ho coure a foc molt suau.
Mentrestant, en una olla exprés amb una mica d'oli, poseu-hi el xai salpebrat. Quan estigui una mica daurat, afegiu-hi la bresa de verdures, el brou, tapeu l'olla i deixeu-ho coure 30 minuts. Després, retireu el xai, coleu el brou, aboqueu-hi una mica de la salsa de macerar i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, feu una base amb el figat al centre del plat, poseu-hi el xai a sobre i salseu-ho amb la salsa de la cocció.