Xai rostit amb figat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Llavina
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès

INGREDIENTS

  • 1 cuixa de xai
  • 1 culleradeta de curri
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 1 culleradeta de garam masala
  • 2 alls
  • tasseta d'oli d'oliva
  • 1 bresa (pastanaga, ceba i all)
  • sal i pebre
  • Per al figat:
  • 1/2 kg de figues fresques
  • 100 g de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol el curri, el pebre vermell, el garam masal, els alls picats i l'oli i remeneu-ho bé.
Seguidament, unteu la cuixa de xai i deixeu-la macerar a la nevera durant tota la nit.

Per fer el figat, poseu en un cassó les figues tallades a trossos i el sucre i deixeu-ho coure a foc molt suau.

Mentrestant, en una olla exprés amb una mica d'oli, poseu-hi el xai salpebrat. Quan estigui una mica daurat, afegiu-hi la bresa de verdures, el brou, tapeu l'olla i deixeu-ho coure 30 minuts. Després, retireu el xai, coleu el brou, aboqueu-hi una mica de la salsa de macerar i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, feu una base amb el figat al centre del plat, poseu-hi el xai a sobre i salseu-ho amb la salsa de la cocció.
Anar al contingut