Xai amb pebrot
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Sastre
INGREDIENTS
- 1 kg de xai (ventre, pit, vena de coll i braçó)
- 2 cebes
- bitxo
- 4 tomàquets
- 1 pebrot escalivat i el seu suc
- 5 grans d'all sense pelar
- 1 fulla de llorer
- oli
- sal
- pebre
- picada d'all, julivert, ametlles i xocolata
- 1 copa de conyac
PREPARACIÓ
Salpebreu els trossos de xai i fregiu-los en una paella amb una mica de llard, i reserveu-lo.
Daureu la ceba en una cassola de fang sense oli. Quan la ceba ja estigui feta, afegiu-hi una mica d'oli, el pebrot tallat petit, els alls sencers i sense pelar, i 2 fulles de llorer. Deixeu-ho coure una mica i després poseu-hi el tomàquet, trossejat, el conyac i la sal. Quan el sofregit ja estigui fet, tritureu-lo amb la batedora, i coleu-lo. Tireu el sofregit i el brou (fet amb xai, tomàquet i pebrot) a la cassola on heu reservat el xai. Deixeu-ho bullir durant 1 hora, però quan faltin 20 minuts, poseu-hi els pebrots escalivats i una mica del seu suc.
Daureu la ceba en una cassola de fang sense oli. Quan la ceba ja estigui feta, afegiu-hi una mica d'oli, el pebrot tallat petit, els alls sencers i sense pelar, i 2 fulles de llorer. Deixeu-ho coure una mica i després poseu-hi el tomàquet, trossejat, el conyac i la sal. Quan el sofregit ja estigui fet, tritureu-lo amb la batedora, i coleu-lo. Tireu el sofregit i el brou (fet amb xai, tomàquet i pebrot) a la cassola on heu reservat el xai. Deixeu-ho bullir durant 1 hora, però quan faltin 20 minuts, poseu-hi els pebrots escalivats i una mica del seu suc.